Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Konzum szaloncukrot hogy kell készíteni? fórum

Konzum szaloncukrot hogy kell készíteni? (tudásbázis)


10. globus (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2018. dec. 9. 18:53

Fondant kell főzni a cukorból. Nem egyszerű, kezdők csak kis tételben vágjanak bele. Fontos a víz mennyisége, a főzés közbeni keverés, hűtés és teljes kihűlésig kevergetés. Cukrászok márványlapon "táblázzák". Utána újra fel lehet olvasztani és tetszőlegesen felhasználni, akkor formákba is lehet önteni, majd csokival bevonni.

Anyagiakban nem drága eljárás, de nagyon macerás, hozzáértést kíván. Ha nem akarsz sokat bosszankodni, inkább vedd meg készen :)

9. Guruljka (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2018. dec. 9. 17:01
Egyébként én csináltam már párszor szirupot, a besűrűsödéshez mindig több idő kellett, mint amennyit írtak. Ha nagyobb hőfokon főztem, akkor roppantul fröcskölt.
2018. dec. 9. 16:59
Sokat segítettek, most tuti jó lesz.
7. VersEmber (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2018. dec. 9. 16:22

Figyelj! Minek kell ez neked?

Ha nosztalgiából... - még megértem.

De egyébként...?

2018. dec. 9. 16:17

Itt kapható, rendelhető.

[link]

2018. dec. 9. 16:16

Miért "kell" készíteni?


[link]


A fondant az a régi fajta, amiben a fogunk is majdnem kitört néha, ha régebbit adtak a boltban.

Én tuti nem próbálkoznék vele, a cukrot kiöntögetni drágább, mint ha veszek valahol.

4. andilaci (válaszként erre: 2. - 45ba38a594)
2018. dec. 9. 16:12
😬
2018. dec. 9. 15:55

Kicsit más téma, de a szaloncukorhoz tartozik.. konyakmeggyeset lehet valahol kapni? Sok helyen néztem már, de vagy nincs, vagy a fél kiló 3-4 ezerbe kerül.. köszi a tippeket. :*


Próbáltam már otthon csinálni szaloncukit, de sosem sikerült.. valami mindig hibádzott, így már nem is próbálkozom,feladtam az ügyet. :D

2. 45ba38a594 (válaszként erre: 1. - SzánI.)
2018. dec. 9. 15:50

Én ezekből már párat megcsináltam és nagyon finomak lettek!


[link]

2018. dec. 9. 12:28

Tavaly is próbáltam többször, ma még csak kétszer XD konzum szaloncukrot készíteni.


Az egyik azt írta 20 dkg porcukor és 1 evőkanál víz, 1 ek szörp. Már az elejen is kevésnek tünt a folyadék. Mindegy. Kiöntöttem.


Aztan 25 dkg kristálycukor 5 ek vízzel. Nem értem. Amikor forraltam ebből csak vizes cukor maradt, pedig 8 percig főztem ahogy írták. Nem lehetett összeállítani mert nagyon morzsolódott.


Tud valaki tuti receptet????

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook