Könnyű epres piskóta recept
1 perc
A Könnyű epres piskóta hozzávalói:
6 tojás
6 ek liszt
6 ek cukor
1/2 sütőpor
6 ek viz
eper (mirelit(vagy konzerv) és friss is kell)
tejszínhab por
tej a habporhoz
vaniliás cukor
A Könnyű epres piskóta elkészítési módja:
A 6 tojásból tortaformában piskótát sütünk. Amig hűl, addig a konzerv /mirelit epret kevés vizzel néhány percig főzzük, majd izlés szerint cukorral elkeverjük úgy, hogy törjenek össze az eprek (nem nagyon).beletesszük a friss megmosott, darabolt epret is. A kihűlt piskótát vízszintesen három felé vágjuk. az alsó két lapot "tortaszeletekre" vágjuk, és kibélelünk vele egy gömbölyű aljú tálat a tetejéig. az eper levével jól meglocsoljuk, a felvert habbal elkevert epret beletesszük, az utolsó lapot meg egészben a tetejére helyezzük. nehezéket teszünk rá és a hűtőbe tesszük kb 2 órára. egyszerű, finom édesség.
a habot célszerű zselatinnal elkeverni, mert előfordult, hogy szétdőlt tálaláskor. a tálból kiöntjük, és szép is és finom is.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: petiandi, 2008. márc. 29. 12:54
A könnyű epres piskóta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.