Kölyökkutyák hány hetes korban kezdenek kakilni és pisilni? (tudásbázis kérdés)
Régóta tartok kutyákat, idestova 40 éve már.
Most egy menhelyről hozott pumi keverékem és egy fiatal komondorom van, számomra és az én koromban ők az ideális páros. (Falun élek, persze.)
Igen.
És látom, nálunk mennyire eltérőek az árak az ivartalanításban. És ismerek egy állatorvost, aki mindenestül elvégzi pár ezresért. Főleg ha látja, hogy a Gazdit nem veti efl a pénz, viszont igyekszik tisztességgel ellátni az állatát.
Én először is az ivartalanítás költségét tenném a nullához minél közelebb, és megoldanám a szállítást, ha a gazdi nem tudja megoldani. Utána már lehetne rendeleteket hozni.
Hát....
Nyilván olyan osrzságról van szó, ahol nem engedik, hogy keverék kutya szülessen. Nyilván olcsó az ivartalanítás, azt még nem kérdeztem meg.
Nem véletlen, hogy idejárnak keverék kiskutyákért külföldről, de azonnal ivartalaníttatják is.
Hogy ő akart kiskutyát..az egy dolog. Így sem látja őket, a szukának meg ez most egy nagy stressz, hogy a gazdi nincs sehol, amikor őneki meg ilyen gondja van.
direkt lett vemhes, mert akartak kiskutyát. csak sajna utólag derült ki, hogy nem tarthatja meg a kicsiket:(
tudom, mert erről jó alaposan kifaggattam.
értem...én vigyáztam pár napot két kutyusra de a gazdájuk részletes használati utasítást hagyott hozzájuk hogy úgy mondjam...
azt a részét értem amit írtál de veled mindezeket meg kellett volna beszélnie előre szerintem,nem kis felelősség ennyi pici kutyus akkor sem ha elvileg az anya gondoskodik róluk....bármi betegségnek szövődménynek stb nagyobb az esélye..felvilágositást alapdolgokról,állatorvos elérhetőséget stb kellett volna hagynia szerintem nem csak úgy otthagyni....mielőbb kérdezz rá a nem világos dolgokra!
off: a kezdő kérdést sikerült nem túl szerencsésen feltenned ugye tudod?:))
Tudod, minderre gondolhatott volna előre.
Nekem az sem világos, hogy a szobakutya vemhes lett, hiszen lehet rá vigyázni, ha már nem ivartalaníttatta. Szobakutyára lehet. És ugye kicsi is, még fel is lehet kapni, ha nagyon zaklatja egy kan séta közben. Avemhesség csak két hónap, külföldön "ment férjhez" a kicsike...
A kan gazdája is csak nézte a dolgot? Hogy van ez? Tartani nem lehet, de engedjük szaporodni?
Nagyon remélem, hogy nem maradsz ott hét kutyával.
Akkor a féreghajtás nem lesz nagy költség, mert testtömegre számítják a szert.
Az okokat már hiába firtatjuk, a jelen helyzetben kell segíteni.
10-12 naposan nyílnak a kis szemecskék. :D
Féreghajtás azért nem ártana majd, úgy 3-4 hetes korukban, de akkor az anyának is kell adni.
Milyen fajta kutya? Úgy sejtem, nem nagytestű.
Úgy 6-8 hétig, ők sem egyformák.
Érdekes, amit írsz, mert két hetesen már nyitva a szemük általában. Sőt már előbb.
A jó anyakutya még akkor is tűri, ha megrohanják, amikor már foguk is van. Ilyenkor már nem fekszik melléjük, aki eléri állva, az szopizhat. :D 6 hetesen már tudnak enni egyedül is, de én jobbnak tartom 8 hetesen gazdihoz adni őket.
Nagyon jó, hogy így van! Mármint, hogy nem lehet csak úgy kutyát tartani, Ilyen törvény kellene nálunk is.
Szóval nincs semmi baj, és nagyon elszánt vagy, hogy elvállaltad, de valóban nem lesz semmi baj,nyugodj meg.
Ha bármi van, írj akár privit nekem, segítek szívesen.
Biztos, hogy lesznek Gazdik?
És ha egyszer tudta, hogy vemhes a kutya, miért nem hagyta otthon, azaz külföldön valakinél? Így is idegen helyen van szegény, kölyköstül...
Na de ha már így alakult, akkor ez van, és ha felhívsz egy rendesebb állatorvost, akkor az nem fog azonnali pénzköltésre rábeszélni.
Szegény, ha jól hámozom ki, egy közeli ismerősének a kutyája nem fialhatott meg otthon, és ezért ez az egész balhé. Lehet, hogy a szülők tiltották ki, lehet, hogy más a gond.
Hát egy ismerős állatorvos sem mond ilyenkor olcsón semmit, bár aki oltani szokta a kutyát, talán telefonon adna tanácsot. (A miénk adna, de nem tudom, hol laksz. Én Hatvan vonzáskörzetében.)
További ajánlott fórumok:
- Lehet, hogy alkalmatlan vagyok egy kölyökkutya tartására? Mi ilyenkor a megoldás?
- Beagle tulajdonosokat keresek! Kaptam egy kölyökkutyát segítsetek!
- 3. napja keservesen sír a fogadott kölyökkutyánk, ha nem lát minket. Mi tegyünk? Már 3 napja nem alszunk és a kutya is egyre inkább szenved.
- 2 hónapos kölyökkutya és a 18 hónapos gyerek
- 10 hetes kölyökkutya
- Hogyan kezelnéd, ha a gyerek időhúzásra kitalálja pisilni, kakilni kell?