Költözködés. Albérlet fenntartása? (beszélgetés)
Sziasztok!
kb mennyi télen a távfűtés egy 50 nm-es 1emeleti panelra? Nem volt sem panelprogram, sem ökoprogram, nem újak a nyílászárók.
Szia!
Örülök, ha segítettem vele, a párom írta! :-)
Remélem sikerül a tervetek!
Üdv
Csokisperec
Szia!
Köszi, elolvastam és igaz. Az albérlet kérdését már elvetettük. Most azon igyekezünk, hogy a nagymamám házát felújítsuk és akkor oda költözünk majd. Ha minden jól megy akkor a nyáron sikerül!
Szia!
Ez egy nagyon összetett kérdés, nem is gondolnád!
Ajánlom figyelmetekbe ezt a cikket, nagyon hasznos lehet nektek! Mindenképp olvassátok el!
Ezzel biztosan segítettem!
Szia mdóri!
Én Szombathelyen a belvárosban 4 évig béreltem egy lakást,2és fél szobást,gázast,40 + rezsiért,télen fizettem összesen 70 ezret.De ekkora lakás Nektek nem kellene.Ha nem tudtok egyik Szülőnél sem lakni,egyenlőre ez a megoldás jöhet csak szóba.200-ból ki kell,hogy jöjjetek.
Drukkolok Nektek :-))
Szia!
Szerintem ha van rá lehetőségetek lakjatok valamelyikőtök családjánál addig amig nem spóroltok össze annyi pénzt,hogy lakást,vagy házat tudtok venni.
Az albérlet felesleges pénzkidobás,és ugyebár ott is kell alkalmazkodni.
200 ezer ft-ból szerintem el lehetne albérletbe költözni, kérdés hogy mennyiből jönne ki.
Beszéld meg vele hogy csak próbáljátok ki a dolgot. Mondjuk pár hónapra kivesztek albérletet és ha nem jöttök ki anyagilag akkor vártok.
Nekem is voltak albérlőim, egy fiatal pár egy gyerekkel. Nem éltek valami fényesen, de becsülettel fizették a számlákat és soha nem panaszkodtak. Elöttük is egy fiatal pár volt, de ott mindig más gyerek volt amikor mentem hozzájuk :)))
Mondjuk én jóval olcsobban adtam ki a lakásomat, mint ahogy szokták.
Köszi!!! :))) Én is remélem hogy sikerül Nektek a dolog!!!!
De hát a párod mégsem élhet a szüleivel örökre. Gondolom Te is családot szeretnél, gyerekeket.
Az én párom tipikus "anyuci pici fia", de magától rájött hogy nem élhet velük örökre ( mégha az anyja azt is szeretné ). Lehet a párodnak is rá fog jönni erre.
Amikor felvetetted neki hogy külön kéne mennetek mit szólt?
Valaho9gy nem akarja otthagynia jól megszokott környezetét. Tudod, kb 40km lenne a távolság a szüleitől.
Nekem a távolság nem okzna problémát, én gimiben is koleszos voltam, és a fősulin is, csak heti egyszer, vagy ritkábban jártam haza.
Én szorítok nektek, hogy összejöjjön!
Néha kell az életben egy kis kockázat! Bár csak az én párom is ilyen beválalós lenne! De ő fél a kockázatoktól! 28 évesen elég nehéz már kirobbantani a megszokott szülői házból!
Nézdd, más kevesebb bevétellel vesz fel hitelt. Valahogy el kell kezdenünk az életünket. Nem szeretnék magymama koromban önállósodni. Ha albérletbe megyünk, ott elmegy ennyi a lakbérre.
A hiteleket nem milliomosoknak találták ki...
10 milliót nem fizethetek havi 20 ezer ft-tal. Mikorra fizetném ki??? Amúgy csak 50 ezer a hitel, 20 ezer előtakarékosságba megy. Vagyis magunknak teszünk jót, mert x év múlva a megspórolt pénzt beszámítják a hitelbe.
Én és párom nem vagyunk házasok és kaptunk lakáshitelt.
Kettőnk fizetése kb. 170 ezer ft. Vettünk lakást és márciusban fogunk költözni. A hitel 70 ezer ft havonta.
Szerintem merj belevágni, mert ha nem teszed soha nem fog sikerülni. Nekem nincs szülői hátterem, tehát nem számíthatok senkire mégis belevágtam, mert tudom ha egyszer nem kezdem el akkor párom szüleinél öregszünk meg.
Ha gondolod szívesen segítek!!!
Az albérletről meg annyit, hogy amennyit kifizetsz albérletre, annyiból már a saját lakásodat is fizetheted. Persze itt kisebb a felelősség.
Nehéz, az tuti!!!!
Aha,na jó, végülis nem is erről kérdeztél,hanem hogy kijönnétek-e belöle.
Sztem igazad van,kijönnétek a pénzből.
További ajánlott fórumok:
- Kb. mennyibe kerül egy 170 nm-es ház fenntartása vidéken? Semmi luxus, csak az alapdolgok.
- Egyházi fenntartású iskola vagy sem?
- Érdeklődés fenntartása
- Álmofejtés - Ki tudja mit jelent a költözködés? Tényleg halál a háznál...?
- Mennyibe kerül ma egy 50 nm-es panel, és mennyi egy 30 nm-es (garzon) panel lakás fenntartása mindennel együtt és ebbe mik tartoznak bele?
- Kb. mennyiből lehet fenntartani egy albérletet egy kisebb városban? (rezsi+az albi)