Kollégium vagy bejárás!? (beszélgetés)
Meglátjátok,sok mindentől függ,,pl vonaton is buszon is ha hosszú az út lehet tanulni,,pl.
Aztán az idő eldönti,,ami kritikus ebben az a (gondolom) korai kelés hogy bírja vajon,,,,valószínűleg most úgysem tudnád lebeszélni.
Ennek örülök.
Ő is 6 évesbe megy 4 év amíg megkapja az értettségit és még 2 év míg a szakmát tanulja.
Ő már 15 éves elmúlik mire oda kerül mert év vesztes.
Igen anyaként engem is megviselne de nekik csak jót tenne!
Nekem 3 fiam van:-))
hát ha visszahoznák annak én is örülnék! átnevelődne a fiútársadalom egy picit férfiasabbá...
de mivel akkor az én kisfiam is menne, hát nem is tudom ... bekönnyezne a szemem egy picit...
Ebben teljes mértékben igazad van, én is úgy vélem értelmesebb dolgokkal is eltölthetné az időt minthogy a vonaton a sok lüke osztály vagy évfolyamtársával ökörködjön!
Azt is halottam, hogy a sorkatonai szolgálatot visszahozzák,ha így van nagyon örülök,szerintem ez minden fiúgyerekre ráfér!
Akkor kapd el a pillanatot, amikor elmondhatod neki, hogy jót akartok és szeretnéd, ha a bizalmatokért cserébe megtenné, hogy nem hagyja magát hülyeségekbe keverni és öö is jót akar magának.
Ennél többet úgysem lehet tenni szerintem. Erre jó, ha emlékszik és megbecsüli magát...
Nameg én is lázadoztam a szüleimmel, de csak hogy bosszantsam ööket, a koliban már nem volt ilyen gondom:DDD, azok gyüülnek az ember köré, akik hozzá hasonlóak. Nem feltétlenül tanultam amúgy többet és jobban. Inkább azt tanultam, ami érdekelt és így befolyásolás nélkül jobban rájöttem, ki vagyok én.
X-Nokia-Ipaddress: 94.245.234.211
A testvérem (34) nem járt koliba, hármunk közül egyedül öö nem képes semerre jutni, mindig azt várja, hogy vki megoldja helyette a problémáit, panaszkodik, de nem tesz semmit és egy normális párkapcsolatot is képtelen fenntartani. Öö most iszik, én meg töri helyett csocsóztam és ittam, míg meg nem láttam, hogy ez nem oké és jókislány lettem... szerintem én jártam jobban.
Úgy vélem, nagyon sok emberre ráférne pár év a koleszban. Amellett, hogy szükséges egy nagy adag tolerancia és megértés, remek társaságok, barátságok kötődhetnek. Emellett középiskolai kollégiumokban van tanulóidő, plusz foglalkozások, aktív közösségi élet. Amit az utazással töltene a gyerek, ezerszer hasznosabban is lehet.
Nem tudom, hova, milyen városba készül, de sok helyen több középiskolai koli is van, ahol nem csak egy iskola diákjai vannak. Érdeklődj utána, esetleg elmehetsz előtte a gyerekeddel egy "terepszemlére".
Persze ha nem akarná,fel se merült volna bennem hisz sokan ingáznak akár még messzebb is,de ő nagyon vágyik rá!
A bicajt azért nem engedném ,mert nincs még mindig felkamerázva az állomás és 2 hónapja loptak el 2 vadonatúj biciklinket!!
Nagy érvágás volt!!
most mondanám, hogy nem Magadnak szülted...
én otthon sosem mertem elmondani a szüleimnek, hogy nem érzem jól magam és a koli megoldotta... azóta a szüleimmel is jobban tudok beszélni. Bár már a koli is rég volt..:), nem tudom, a mai fiatalok tényleg olyan borzasztóak-e. Nem hinném, szerintem ott is választhat az ember jó, vagy rossz irányt, de vicces lenne, ha mindenki direkt zülleni akarna, drogozni, rosszul tanulni,utálni a többieket... nem élek sztem álomvilágban, de nem kell feltétlenül rosszat feltételezni. HOgy megnyugodj, én a helyedben megnézném a nevelööt, vagy ha ott fiatal, tapasztalatlan tanári kar van, megnézném a másik kolit, biztos van több is...
Egyre jobba megnyugtattok, hogy nem lesz gond ha engedek neki és kollégista lesz.
Négyen vannak testvérek így egy kicsit szerintem ez menekülés is, hogy nyugta legyen.
További ajánlott fórumok:
- Pesten kell fizetni a kollégiumot, ha nem kérek kaját?
- Kollégiumba megyek(lány kollégium) mire számítsak, milyen?
- Középiskolai kollégiumok
- Nyugati vagy a Keleti pályaudvar környékén hol találok olcsó munkásszállót, vagy kiadó kollégiumi szobát?
- Lehetséges olyan, hogy a barátommal egy kollégiumi szobába kerüljünk csak ketten?
- Nagytétényi Úti Kollégium színvonala