Középiskolai kollégiumok (beszélgetés)
mi minden hétvégén mentünk haza, zsebpénz kell, mert nem mindig finom a kaja a koleszban
egyből be tudtam illeszkedni, tanulással nam volt gond, mert szeretek tanulni
Mi kb. 100 km-re lakunk Szegedtől, annyira nem vészes távolság. Akár hetente is hazajárhat, esetleg ha nem jön össze, akkor kéthetente.
Nem egészen értem, amit írtál, hogy vigyáztatok a határon túliakra... nem bíztatok bennük?
Szia!
Én is koleszos voltam 4 évig és utána 4 évig albérletben laktam. Az egyetemen már voltak határon túli (osztrák, szlovák, székely) magyar ismerőseim akik koleszosok voltak. A középsuliban csak 1 ismerősöm volt, aki a román határ mellől, de magyar oldalról jött.
Nem tudom... nálunk mindig nagy szám volt, ha valaki a határon túlról jött. Jobban vigyáztunk rá, vagyis nem is tudom hogy mondjam... sose voltak egyedül.
Azt tudom, hogy nem sokszor mentek haza. Havonta 1-szer, max 2-szer. Volt olyan, aki annyira messziről jött, hogy nem ment haza egész évben, csak karácsonykor, mert akkor volt hosszabb a szünet.
Azt hiszem, ők elég sok támogatást is kaptak. Tankönyv támogatás, utazási támogatás, nem kellett az egész havi koleszt kifizetni meg ilyenek...DE nem vagyok benne biztos!
Azt tudom, hogy az egyetemen nekik mindig járt a szociális támogatás.
Én nevelő vagyok!
Voltam természetesen koleszos...felejthetetlen...nem szabad kihagyni...csak javára válik!!!
Szia! Én 5 évig voltam kolis, 2 különböző helyen!Én nagyon szerettem, nagyon hamar önálló lettem és ma is szívesen gondolok vissza azokra az évekre és tényleg életre szóló barátságok kötettnek ott!
Bár sztem ez egyén függő, mert az öcsémet is olyan helyre vették fel, hogy kolis lett volna de anyuék inkább átíratták egy közelebbi helyre mert olyan kis szeleburdi, befolyásolható gyerek volt!
Én Cegléden voltam koleszos, nagyon jó volt :-)
egy életre szóló barátságok maradtak
További ajánlott fórumok:
- Óvódák, bölcsődék, általános iskolák, középiskolák, bárhol a világon
- Melyik városban jártál középiskolába/ipari suliba?
- Új igazolvány készítésénél miért fontos, hogy milyen középiskolát végzett valaki?
- Megtaláltam az iwiw-en a középiskolai szerelmem, de már férjnél vagyok!
- Létezik olyan kollégium Budapesten, ahova középiskolások és egyetemisták is mehetnek?
- Budapest középiskolai kollégium