Pesten kell fizetni a kollégiumot, ha nem kérek kaját? (tudásbázis)
Köszönöm szépen mindenkinek!
Tervezem, hogy majd felhívok pár helyet, de majd ha biztos, hogy felvettek. Csak előre érdeklődtem egy kicsit, hogy mire számítsak! :)
Köszi még egyszer!
Viszont van kollégium, szerződéskötéssel Óbudán, 18 ezer havonta. Nem idei a honlapjuk.
Szóval létezik olcsó lehetőség.
Ha erre gondol a kérdező:
Itt nincs szó kollégiumról, lévén felnőttképzés, érettségi után.
Ettől persze még meg lehet kérdezni az iskolát.
Igen, nem mindegy. Nyilván van lehetőség, utána kellene járni kicsit.
Ha továbbképzés történik a Gundelban, akkor talán van ötletük szálláslehetőségre.
A fiam középiskolás kollégiumban lakik. Állami fenntartású.
Az étkezés, a félárú engedményt beleértve, 5-6 ezer Ft egy hónapra. Ebben benne van a fűtés, a szállás, a vízhasználat is. Sőt, a kollégium mosógépe és a folyosókon a mikró is kötetlenül használható. Úgy tudom, a konditeremben sem fizetnek, ha használni akarják.
Az étkezés háromszori. A vacsora meleg étel, és teljesen eltér az ebédtől, azaz nem maradékból készül.
A pénteki ebéd után, mivel hazajönnek aznap, átvehetik az úticsomagot, ami a pénteki vacsora.
Ha nem jön haza a hétvégére, szerdáig ha jelzi, ugyanúgy kap étkezést, csak akkor a vacsora nem meleg.
Év elején szoktak kérni 10 ezret, ez az egész tanévre szóló kulturális programok költségéhez a hozzájárulás.
Szerintem ha befizeted a kollégiumot, senkit nem fog zavarni, hogy a kaját megeszed-e vagy sem. Bár akkor már felajánlhatod egy nagyobb étkű társadnak is, repeta gyanánt.
További ajánlott fórumok:
- Budapesten mely strandokon, fürdőkön lehet üdülési csekkel fizetni a belépő jegyet?
- Van Budapesten zöldséges, akinél bankkártyával is lehet fizetni?
- Hol tudok Budapesten OTP Szép Kártyával fizetni?
- Tudtok valaki olyan szépségszalont Budapesten ahol egészségkártyával lehet fizetni kozmetikai kezelésre?
- Van húsáruház/ húsbolt Budapesten ahol lehet SZÉP kártyával fizetni?
- Bizományi boltban eladták a kerékpárt, a tulaj nem akar fizetni, mindig leráz bennünket.Tehetünk ellene feljelentést? (Papir van róla.)