Van Budapesten zöldséges, akinél bankkártyával is lehet fizetni? (tudásbázis)
Ne haragudjatok rám, mindannyiótoknak igaza van abban, ahogyan látja a dolgokat - számomra azonban "családi okokból" ha lehet így mondani (tudom, hogy érthetetlen így, de ez nem az a fórum, ahol mindezt részletesen elmondhatnám) "KELL" kártyával fizetnem, ez volt az alapvető gondom, ezért keresem a lehetőséget a kizárólagosan (lehetőség szerint persze) kártyás fizetésre, nem pusztán passzió. Mindegyikőtökkel egyetértek valamilyen szinten, viszont túlhaladtunk a kérdésemen... (Ha meg tudnám oldani a kp-felvét kérdését, és ha nem tudnám teljes bizonyossággal, hogy a környezetemben lévő sok-sok zöldséges bizony igencsak olcsóbb mint a hiper-szuper, nem volna ennyire feladat nekem ez az egész...) - ezért még egyszer: köszönöm szépen az eddigi fáradozást, új nézőpont szerint próbálom megoldani ezt az egészet.
na de miért nem veszed meg a zöldséget is a hiper-szupermarketekben?
ne hidd azt, hogy nagyon mást kapsz a zöldségesek többségénél...
mondjuk azzal azért vitatkoznék, hogy a kártyás fizetés hosszadalmas lenne... főleg mióta paypass is van.
gyorsabb, mint a mindenféle címletekkel ott sakkozni, keresgélni az aprót, stb.
az viszont igaz, hogy a vásárlók részéről sincs tömeges igény, hogy mindenhol lehessen kártyával fizetni. amíg ez így marad, és a többség a készpénzt részesíti előnyben, addig a kiskereskedők sincsenek rákényszerítve, hogy a számukra előnytelen megoldásokat válasszák. ha nem vásárolna senki olyan helyen ahol nincs terminál, akkor villámgyorsan mindenhol lenne :)
Nem értelek, de ez az én hibám.
Rákoskerten, de iszonyú drága zöldséges. Gyönyörű az áruja, de az árai....
Utaznék érte, bele is vagyok kényszerítve egy helyzetbe, de elmennék olyan helyre, ahol ezt meg tudom oldani (valahol ezért volt a kérdésem is), de meg fogom próbálni megoldani, köszönöm mindenkinek.
Megköszönöm a válaszokat, semmiképpen sem bántásképpen mondom amit mondok, mivel azonban egy hónapban kétszer nagybevásárolnék (-NÉK), felteszem nem egy szál répáért mennék, s bár vagyonokat nem hagynék ott, de legalább csak kétszer kéne cígölnöm, izületes lévén. Mégis úgy érzem kicsit, nehezen képhelhető el, hogy olyan a helyzet, amelyben élek, amely nem engedi azt, hogy készpénzem legyen itthon - de azért köszönöm mindenkinek.
Vegyél ki csak havonta 1x erre egy összeget, esetleg bent a bankban személyesen, így nem számolnak fel külön költséget és ezt a pénzt tedd 4 borítékba, hetente 1, annyi a zöldségre költhető pénz. Valamennyire csak tudod, mennyit szoktál átlag hetente költeni (hányszor mész, mennyit fizetsz, csak úgy kábéra), és ezzel az összeggel számolj.
Mindennek oka van, pontosan olyan anyagi megfontolásból, még egy ideig, mint a Te problémád, a piszkos anyagiak. A másik, meg gondolj bele, mennyire lassan menne a kiszolgálás, vesz valaki 1 szál répát és a terminál miatt még pluszba legalább öt perc lenne egy-egy vásárlóra fordított idő.
Én úgy oldanám meg, hogy kiszámolnám mennyit költök havonta kb. zöldségre, gyümölcsre és azt egyszerre levenném a kártyáról.
Van.
Kérdés, hogy mennyit vagy hajlandó utazni csak azért, hogy kártyával fizethess.
Gondolom vagyonokat nem hagysz a zöldségesnél.
A Nagyvásárcsarnokban tuti van. Erzsébet utalványt is elfogadnak.
Igen, a Váci úton, az Árpád hídnál.
valószínű ha kártyás fizetés lenne a kis zöldségeseknél, akkor ugyanannyiba kerülnének náluk a zöldségek, vagy még inkább sokkal többe, mint a szupermarketekben.
(gondolom számlát sem kapsz...szóval itt nem a kártyával van a bajuk:)))
egyébként engem is bosszant, de én nem járok olyan helyre ahol nem lehet kártyával fizetni, ennyi.
Nem lehetetlen, lásd előző hozzászólásom.
Kérlek benneteket, segítsetek nekem, ha van tapasztalatotok... kb 10 zöldséges van szinte a közvetlen környezetemben, mind a tizet megkérdeztem, hogy tudok-e kártyával fizetni nála, s mind tízszer nemleges volt a válasz. Ha mindannyiszor kp-t vennék fel, ahányszor csak és kizárólag zöldségre volna szükségem (S SZUPERMARKETBA NEM JÁROK!! -árbéli különbségek miatt), már régen legatyásodtam volna, s mivel nincs annyi jövedelmem, hogy kp-t tarthatnék itthon, mindig minden pénzem kártyán van. Miért lehetetlen dolog ma Budapesten zöldségesnél kártyával fizetni?
Igen, 20. kerület Téglagyár tér. Mindig friss, jó minőségű zöldségek/gyümölcsök, egyéb bio termékek, de pl. ház méz és lekvár is kapható. Fizetés bankkártyával is lehetséges.
Van Budapesten zöldséges, akinél bankkártyával is lehet fizetni?
További ajánlott fórumok: