Koleszterin (beszélgetés)
Lányok, kinek hogy alakult a koleszterin szintje, és mivel sikerült változtatni rajta?
Én még mindig dillemmázom, gyógyszert nem szeretnék szedni!
Várom a jó tanácsokat!:)
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, hogy hogy lehet az összkoleszterin szint magas, ha az LDL- és a HDL szint jó?
Vagy ez a kettő nem függ össze? :-o
Igen, írtam vhol lejjebb. Az Atorvastatin hexalt már évek óta.
Most nagy dilemmában vok, mert a lenmagolajat szedem és azt várom tőle, hogy attól is jó legyen a szint, mert jó lenne elhagyni a gyógyit.
Köszönöm a tanácsot, már én is annyi mindent olvastam,, bőség zavara van a fejemben, most egynél kellene megállapodni, és azt rendszeresen.
Javasolják a zabkorpát, a halolajat, a kiwit, az aloe verát, én olvatam az aktiv árpa formula jótékony hatásáról, szóval nem tudom melyiket??
Igen :) a futás -vagy bármilyen aktív mozgás - csökkenti a koleszterin szintet, elvileg.
most azon agyalok, vajon mennyi lenne anélkül? :(
szorítsatok, holnap megyek kontrollra.. remélem csökken végre az érték..
)) igen, tényleg, én csak most figyeltem fel rá, hogy irtad))
A futásnál beszélgettünk, ugye?
Kicsit elkalandoztunk ott is a koleszterin téma felé)))
Igen, az nagyon befolyásolja, de épp most beszéltem egy olyan emberrel, aki ért hozzá, és ő mondta, hogy ha minden más érték jó, akkor egy emelkedett értékkel annyira nem kell foglalkozni, legalább is nem gyűgyszerrel kezelni.
Milyen ötleteket hallottál, megosztanád velem?
Most kaptam 1-2 tippet, amivel úgy néz ki sikerül csökkenteni.
Sajnos a genetika simán közrejátszik :(
Igen, éppe ez az, annyi mellékhatása van a gyógyszereknek, én már napok óűta olvasgatom itt a neten, de döbbenet!!
úÉn is kétségbe vagyok esve, sosem eszem zsirosat, mozgok rendszeresen, nem vagyok kövér,annyi zöldséget gyümölcsöt eszem, mint más 10 ember, és 8.3 a kol.én sem tudom mihez kedjek((
Persze, csak ne olvastam volna ma ennyi rosszat a gyógyszerekről, meg a mellékhatásairól!
Na, majd eldöntöm))
Nem, rosszul fogalmaztam. A tiédtől volt egy kicsit alacsonyabb, asszem 7,6, de mivel a diéta nem segített, látszott, hogy a gyógyi lesz a megoldás. Főleg miután megtudtuk, hogy az egész családnak magas, ebben az esetben nem elég diéta.
Aludj rá egyet, nem olyan nagy trauma ez, ettől nagyobb bajod soha ne legyen!
Ja, és valószinü, hogy nekem is már régóta magas lehet, emlékszem, 30 éves lehettem, amikor nézték, akkor is 7 valamennyi volt, de nem is foglalkoztam vele.
Most 49 vagyok, változókor, azt olvastam, ez is közrejátszik abban, hogy megemelkedik a nőknél a szint.
Neked alacsonyabb volt a normálisnál??
Én nem igazán értek hozzá, azt tudom, hogy most elég magas(8.2)
Még sosem szedtem rá semmit, tegnap derült ki, ma filózom, mit tegyek!
Bocs, melózok közben.
Én Atorvastatin hexal 10 mg-ot szedek, ez familiáris koleszterinre is jó. Sztem neked is elég lenne, nekem csak kicsit volt alacsonyabb a szint és most évek óta jó. Azt kell mérlegelned, hogy milyen a hatása annak, ha nem szedsz semmit. Mondom én vega voltam évekig, lehet, hogy akkor is magas volt.
A sztatin tartalmu koleszterin gyógyszerekről nagyon sok rosszat is olvastam.
Hogy kipusztitják a Q10-et a szervezetből, és pont ez okozza a sziv és érrendszei problémákat.
Nekem tegnap ATORVA-TEVA 20 mg nevü gyógyszert irta fel a doki.
Te mit szedsz?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan csökkenthető gyógyszer nélkül a koleszterinszint?
- Milyen természetes (alapú) szereket ismertek a magas koleszterinszint csökkentésére?
- Ha reggel megettem egy banánt és utána másfél órával vért vettek, lehet h. az okozza, h magas volt a cukrom (6.3) és a koleszterinem? (6.1)
- Magasabb koleszterinre van bevált diétás étrendetek?
- Van esély a koleszterinszintem csökkentésére gyógyszerek nélkül? Tapasztalat?
- Milyen alternatív gyógyászati lehetőségek vannak a koleszterint csökkentésére?