Kókuszos-rumos kuglóf recept
A Kókuszos-rumos kuglóf hozzávalói:- 250 g cukor
- 200 g vaj, vagy sütőmargarin
- 250 g liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojás
- 2,5 dl Coco Batida likőr
(vagy valamilyen rum bázisú kókuszos likőr)
- 3 evőkanál kakaópor
- 100g étcsoki bevonó (én Lidl-ös Kuchenglasur-t használtam)
- kókusz a szóráshoz
A Kókuszos-rumos kuglóf elkészítési módja:
A vajat a cukorral elkeverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokaz, amit a legmagasabb fokozaton keverjünk bele. Majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, a likőrt. A felét, kivajazott kuglófformába öntjük. A maradékhoz hozzáadjuk a kakaóport, jól elkeverjük, majd a fehér tészta tetejére adagoljuk. Késsel kicsit beletúrkálhatunk, hogy szép legyen a minta. 175 fokon 60 percig sütjük, de 50 percnél már lehet egy tűpróbát csinálni. Hagyjuk 10-15 percet a formában hűlni, majd borìtsuk ki a formából. A mázhoz olvasszuk fel a csokit, egy ecset segìtségével kenjük a kuglófra. Díszítsük kókuszreszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2020. nov. 8. 17:59
A kókuszos-rumos kuglóf elkészítési módja és hozzávalói.