Mandula "leves" desszert recept
20 perc
A Mandula "leves" desszert hozzávalói:
1 liter tej (mandulatej)
12 dkg blansírozott darált mandula
4 ek barnacukor (stevia)
8 db mandulás keksz
Tetejére: őrölt zöld kardamom, szerecsendió vagy fahéj
Felnőtteknek: Amaretto likőr
A Mandula "leves" desszert elkészítési módja:
A tejet felforraljuk állandó keverés mellett hozzáadjuk a mandulát, cukrot és 4 db kekszet. Addig keverjük, míg minden eleme feloldódik és simára lehet keverni. Kislángon kb 10 percig főzzük, időnként kevergetve. A végén ízlés szerint fűszerezzük, csészében vagy kis tálkában tálaljuk 1-1 keksszel és ízlés szerint likőrrel, vagy tejszínhabbal és pirított mandulaszeletekkel. Hidegen és melegen is fogyasztható.
Karácsonyra, húsvétra is finom a hagyományos csemegék mellé.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Szilvi0121, 2019. dec. 17. 09:48
A mandula "leves" desszert elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.