Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kókuszos-kakaós kevert recept

Kókuszos-kakaós kevert recept

A Kókuszos-kakaós kevert hozzávalói:
Tésztához:

30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tojás
1 dl olaj
2 ek kakaópor
3-4 ek kókuszreszelék
tej

Krémhez:

25 dkg vaj vagy Rama margarin
4 ek nutella
10-15 dkg porcukor
2-3 dl habtejszín


A Kókuszos-kakaós kevert elkészítési módja:
A tésztához való alapanyagokat egy tálba rakjuk a tej kivételével. Annyi tejet öntünk hozzá,hogy piskóta állagú legyen. Simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb.170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.Kirakjuk hűlni.Ha kihűlt kettévágjuk. A krémhez a vajat porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a nutellát. A kihűlt tésztára kenjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük és a krém tetejére kenjük.A tészta felső részét ajánlatos egyforma szeletekre vágni,mielőtt rárakjuk a tejszínre,mert összenyomhatjuk szeletelés közben.Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kókuszos-kakaós kevert elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook