Kókuszos-kakaós kevert recept
A Kókuszos-kakaós kevert hozzávalói:Tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 tojás
1 dl olaj
2 ek kakaópor
3-4 ek kókuszreszelék
tej
Krémhez:
25 dkg vaj vagy Rama margarin
4 ek nutella
10-15 dkg porcukor
2-3 dl habtejszín
A Kókuszos-kakaós kevert elkészítési módja:
A tésztához való alapanyagokat egy tálba rakjuk a tej kivételével. Annyi tejet öntünk hozzá,hogy piskóta állagú legyen. Simára keverjük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb.170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.Kirakjuk hűlni.Ha kihűlt kettévágjuk. A krémhez a vajat porcukorral habosra keverjük,majd hozzáadjuk a nutellát. A kihűlt tésztára kenjük. A tejszínhabot kemény habbá verjük és a krém tetejére kenjük.A tészta felső részét ajánlatos egyforma szeletekre vágni,mielőtt rárakjuk a tejszínre,mert összenyomhatjuk szeletelés közben.Legalább 1 órára tegyük hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2013. aug. 21. 12:59
A kókuszos-kakaós kevert elkészítési módja és hozzávalói.