Kiszáradt, hámló hallójáratra kinek mi vált be? (tudásbázis kérdés)
Nekem is hámlik picit a fejbőröm. A homlokomnál, a hajtöveknél, meg t-vonal felső részén, és amúgy picit korpás is a hajam.
Dehidratált nem lehetek, hisz napi 3-4 liter vizet megiszok!
Igen, lehet, hogy az lenne a legjobb, a magánorvosok máshogy állnak hozzá a problémákhoz.
Meg egyébként nekem sem orvos mondta ezt a módszert, magam találtam ki, mert ugyanazok a tünetek a fejemen, és a fülemben.
Én ezt a szert a fejbőrömre kaptam, bőrdokitól, mert seborrhoeam van, ez hasonló, mint az ekcéma, csak a fejbőrömön van. Úgy érzem, hogy időnként ez rámegy a külső hallójáratomra. Ilyenkor használom egy fültisztítóra cseppentve, és a probléma megszűnik. Viszont jellemzően ha a fejbőrömön kicsit rosszabbodik a dolog, akkor időnként visszatér, de olyankor mindig lekezelem ezzel, és így nem piszkálom, mert megszünteti a viszketést.
Már a háziorvosom is felírja.
Nem biztos, hogy nálad is ez a probléma, mert azért nálam elég jellemző, hogy viszket, igaz, nem mindig.
Tudom, próbáltam már jópárszor.
A honvéd kórház összes fülésze vizsgált, most sztk-ba járok, itt is voltam már párnál. Menjek el egy magándokihoz?
Az is lehet, hogy akkor majd szépen lassan elmúlik, ha még az orvos is csak ennyit mondott róla.
Viszont semmi esetre se piszkáld, főleg ha a jövőben esetleg viszketne (ebben az esetben menj el egy normális fülészhez), mert nagyon csúnya hallójárat gyulladást lehet kapni, én 2 hétig nagyon megszenvedtem vele.
Nem viszket, és fogalmam sincs, hogy hogyan hámlik. Tegnap egy mogorva fülorvos nézett bele, és csak annyit mondott, hogy hámlik.
Én csak agykontrollal néztem meg, és akkor azt láttam, hogy a dobhártyám is hámlik. A doki ráerősített, hogy a felsőrésze tényleg hámlik. :(
Köszi a válaszokat!
Tegnap voltam fül-orr-gégén, fura, hogy ez neki nem jutott eszébe.
Azon gondolkodom, ha allergia, akkor miért csak a jobb fülemet érinti? Bár még mindig jobb, mintha mindkettőt. :D
Pár éve sokat volt hallójárat-gyulladásom, azóta kiküszöböltem a vizet (egyáltalán nem megy a fülembe víz!), és kb. három hete tapasztalom a tüneteket újfent.
Remélem valaki tud valami jó tippet! :)
Előre is köszi!
További ajánlott fórumok:
- Nem szoktam krémet tenni soha az arcomra, de most a hidegtől kiszáradt és tettem rá. Most tiszta piros pötty az arcom. Mit csináljak?
- Kézfertőtlenítőtől kiszáradt, viszkető bőrre mi használ?
- Hat éves kislányomnak a hidegben nagyon kiszáradt az arcbőre, mit ajánlatok mivel kezeljem?
- Milyen házi készítésű pakolást ajánlanátok festéstől lestrapált, kiszáradt hajra?
- 5 hónapos kisbabám néha a füléhez nyúl és úgy csinál, mintha vakarná kicsit. Ezután piros lesz neki egy ideig, de a hallójárata felé nem!
- Az épen maradt, kiszáradt mákgubóból szeretnék kreatív figurákat (állat, virág stb, készíteni )tudnátok ötleteket adni?