Kézfertőtlenítőtől kiszáradt, viszkető bőrre mi használ? (tudásbázis)
Nekem a zsíros krémek nem váltak be a kezemre. Idegesítőek, és az első mossanal minden lejon, a bőröm meg ugyanolyan száraz marad, mint előtte volt.
De ezt mindenkinek ki kell tapasztalni.
Akkor én vmi olyan krémet kérnék a patikaban, ami allergiás reakcióra való. Meg hanyagolnam a fertőtlenítőt, ahol lehet, amíg nem jön rendbe a kezem.
Utána meg óvatosan kísérleteznem ki, mit bírok, és semmi mást nem tennék a kezemre, ha ez megoldható.
Nálunk ha a pénztárban készpénzt, vagy ajándék utalványt megfogunk, minden egyes tranzakció után kötelező a kezfertotlenito. Ha 10 ember jön egymás után készpénzzel, akkor mind a 10 után. Én amint tudom, lemosom (a pultban van a csap).
Én télen bármivel, barmennyit kenem, mindig száraz a bőröm, de mióta ez a kezfertotlenitozes van, néha kiütést kapok. Szerintem nem is feltétlenül közvetlenül a fertőtlenítő miatt, az csak irritálja, szárítja a bőrt, és ha valami allergénnel talalkozok, könnyebben okoz kiütést.
ha sokszor kened egy nap és a lehető legzsírosabb kenőccsel
a helyedben,ha nagyon vészes a helyzet,kérnék gyógyszertárban valami magisztrális készitményt,olyan kézkrémet ,amit ott csinálnak,az még akkor is segít,ha mondjuk nincs lehetőséged arra hogy 5-10x bekend egy nap.Jól bedörzsölöd éjszakára,meg mondjuk napközben v reggel még egyszer és már hatásos lesz,csak igy kérd a gyógyszertárban,hogy KÉZKRÉM,ha rögtön nem adnak,csinálnak,de legtöbbször van nekik,várni se kell rá,gyógyulást a kezednek!
Amway Artistry Signature Select testápoló.
Ezt a terméket én kaptam. Nagyon-nagyon jó!
Viszont hihetetlenül drága :(
Köszönöm a válaszokat. Elkezdem kipróbálni amiket írtatok. Biztos jobb lesz!
Szép napot kívánok!
Javaslom az olajos kézfürdőt. Olivaolajat, de akár sima napraforgóolajat felmelegítesz kézmelegre, bő negyedórát áztatod a kezedet csuklóig az edénybe mártva. Nekem bevált.
A kézfertőtlenítőkkel bánj óvatosan! Nagyon szárítanak! Csak a legszükségesebb esetben használd! Egy alapos, természetes szappannal történő kézmosás tökéletesen elegendő.
Lansinoh bimbovedokrem. 🙈
De lehet probalkozni a patikaban kaphato 100%-os lanolinnal is, az olcsobb, es allitolag jo az is.
Bepanthen sensiderm.
Nekem hasonló tünetekkel gyorsan rendbe rakta a kezem, pedig novemberig (amíg nem home office-ban voltam) sokat dolgoztam gumikesztyűben, ami még ugye ront is a szitun.
Az elején kicsit csípte, de hamar elmúlt és szépen meggyógyult.
További ajánlott fórumok:
- Alkoholos kézfertőtlenítő zselé citrom illattal, ami víz és szappan nélkül is használható...Szerinted jó?
- Nem szoktam krémet tenni soha az arcomra, de most a hidegtől kiszáradt és tettem rá. Most tiszta piros pötty az arcom. Mit csináljak?
- Bármelyik kézfertőtlenítő jó a vírusok ellen?
- Hat éves kislányomnak a hidegben nagyon kiszáradt az arcbőre, mit ajánlatok mivel kezeljem?
- Higeen kézfertőtlenítő használata
- Megkeményedett, kiszáradt gyurmát használhatóvá lehet tenni újra? Köszönöm az ötleteket!