Kislányom hallani sem akar az apukájáról! Mit tegyek? (tudásbázis)
Amúgy nem belevau,de saját példámon tudom,hogy ez az "Anya szeretné,ha apával jóban lennék" dolog nem működik.
Persze,minden normális anya szeretné,ha lenne apja a gyerekének,attól függetlenül,hogy a gyerek adott esetben végignézte,hogy alázta,verte,ütötte a gyerek szeme láttára az anyukát a kedves,imádnikellmertazapád apuka.
Az én apám se érti,miért vagyok ilyen szemétszar gyerek ,aki nem áll vele szóba immáron 8 éve. Hát,talán mert ember is vagyok,nem csak gyerek,és pontosan látom,milyen ember. És igen,mai napig gyötri anyámat,h biztos ellene nevelt. (Én 28 éves vagyok,ők 60on túl).
És egyszerűen nem érti a mai napig,hogy ez nem külső behatás,hanem az én döntésem,hogy alja ember nem kell az életembe.
Tudom,itt egy 6 éves lánykáról van szó,de ezt kicsi gyerekre is ugyanúgy lehet vonatkoztatni,hiszen a gyerek nem hülye,csak gyerek.
Az apja úgy hisztizik, hogy..
Lánya mondta a telefonba, hogy nem akar találkozni, erre rámorgott szegény kislányra, majd rávágta a telefont..
Nyilván oka van rá: nem kapott soha semmi olyat az apjától ami miatt ragaszkodna hozzá.
Erőltetni semmiképpen nem kell az ilyesmit, elsősorban az apának kéne igyekeznie lépésenként visszaférkőzni a gyerek bizalmába, de neki sem görcsösen.
A helyzet azért nehéz, mert a férjem meg a családja halálra gyötör. Szerintük a kislány miattam viszonyul így hozzájuk.
Én soha nem szóltam egy fél szót sem az apja ellen!
Ezt nem te fogod eldönteni,hanem a gyerek. Ennyi joga had legyen,az oka biztos megvan. Bármit is erőltetsz,csak rosszabb lesz.
Inkább beszélgess el a lányoddal,mi a baja az apjával,majd fogadd ezt el,neki is minden joga megvan hozzá,hogy sérelmei legyenek.
Ne erőltesd...én 6 évesen találkoztam először vér szerinti faterral, elárulom semmit nem éreztem iránta :( Mostohaapámat jobban szerettem, meg is mondtam neki ő az apám.
Bár nem tudom nálatok mi a szitu.
Három hete költöztünk el otthonról, ez egy dolog, de szeretném, ha apa-lánya jóban lenne.
A lányom viszont nem így gondolja. Tegyek valamit, mit?
Hat éves a kislány.
Köszönöm, ha írtok
Zsóka
További ajánlott fórumok:
- Kislányom féltékeny az uj páromra már nem tudom mit tegyek.Tanácsokat kérnék...
- Kislányom ma, "meglógott" mellőlem egy áruházban, mit tegyek? (nem tűnt el:) )
- Mit tegyek ha az egyéves kislányom fején koszmófoltok jelentek meg? Minden nap hajat mosunk csecsemő kora óta, mitől alakult ki mégis?
- Négy éves kislányomnak kilyukadt a leghátsó rágófoga. Mit tegyek betömesem vagy ne?
- Kislányom véletlenül leöntötte magát forró levessel.Mit tegyek rá neki?
- 2, 5 éves kislányom, hallani sem akar a szobatisztaságról! Mit tegyek?