Kinek milyen tapasztalatai vannak a hormonproblémákkal? (tudásbázis)
Sziasztok
Akinek alacsony a progeszteron szintje azzal felvenném a kapcsolatot információcserére!
Üdv
A helyzet a következő: Elmentem az általános dokihoz, és elmondtam, hogy vagy valamilyen hormonproblémám van, vagy pedig Candidára gyanakszom.
Ő a pajzsmirigyemet vélte gyanúsnak.
Csináltattam teljes vérképet és a pajzsmirigy hormonokat is megnézték. Minden tökjó! :) A vérképben 3 eredmény tér el a normáltól, de szerintem azok se vészesek.
A Candida teszt eredménye szerdán lesz meg.
A cukrom is rendben van.
Most már nem izzadok, viszont: A menstruációm most is vacakol (hétfőre vártam), ingerült, feszült, gyakran kissé depresszív vagyok, nyeléskor gombócot érzek a torkomban, folyamatos gyomorsavtúltengés (már egy csomó ételt nem eszek), ok nélkül híztam, nyákos a székletem, sűrűn van hányingerem (valószínűleg a gyomorsav miatt), extrém száraz az arcbőröm, az arcom 2 oldala (a fül előtt főleg) tele van piros pöttyökkel, amik néha égnek (voltam vele bőrgyógyásznál), állandóan álmos és fáradt vagyok, az utóbbi időben napi szinten fáj a fejem (régen sose fájt), durván csökkent a libidóm, nehezen tudok koncentrálni, tanulni, az emlékező képességemmel is gondok vannak, vagy túlzott étvágy, vagy étvágytalanság.
Bocsánat, hogy ilyen hosszan ecseteltem, de már totál elegem van! A vizsgáimra nagyon nehéz készülnöm az utóbbi időben, és a párkapcsolatomat is féltem ezek a kellemetlenségek miatt.
Van valakinek valami ötlete, hogy milyen dokihoz forduljak?
Keddre kaptam időpontot az endokrinológushoz. Érdemes elmennem így is, hogy a pajzsmirigy eredményeim rendben vannak?
Kedves sammie!
Köszönöm a véleményezést, rendes Tőled!
Lehet, hogy az 51 már túl kevés, de tudod hogy van, amikor nem érzed jól magad a bőrödben...:/
Pont a kevés súlyfölösleg miatt nem csinálok belőle nagy ügyet. Noh, azért egy ürítés még nem kapja le rólam a két kilót. :) Különben brutálisan hízékony vagyok. A múltkor hat nap alatt 3 kilót szedtem fel normál kajálás mellett...A lisztet tartalmazó kajától csak úgy szaladnak rám a kilók.
Sűrűn szorongok, de igyekszem kezelni. Pöttöm korom óta stresszben gazdag környezetben élek.
Na ne fárassz a 2 kilóddal, elmész wc-re és megvan, már bocsi..azért kérdeztem, mert a hormonos dolgokhoz általában súlyproblémák is társulnak...
pszihésen hogyan állsz? Stressz?
Köszi az infót!:) Így már nem is olyan csúnya a helyzet! :)
165 cm a magasságom és 52 kilós vagyok, de le szeretnék dobni 2 kg-t. Miért?
Köszi az infót!:) Így már nem is olyan csúnya a helyzet. :)
165 cm magas és 52 kilós vagyok, de le szeretnék dobni 2 kilót.
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Asszem, irány egy endokrinológus. :/
Én is az endokrinológuson agyalok. A cukromat szombaton megméretem, ugyanis még soha nem volt megnézve. :O
A cukorbetegség tünete lehet az édesség utáni vágy is? Brutális, hogy milyen sűrűn kívánom az édeset...:/
Nekem azt mondta a nőgyógyászom hogy túl kevés a női hormon a szervezetemben. Erre kaptam Dianne 35-öt.
Farkaséhséget okozott, de legalább a hajhulásom megszűnt és a ragyáim is gyógyulgatnak. (bár a vállamon meg ragyás lettem pedig ott eddig nem voltam pöttyös)
További ajánlott fórumok:
- Ha valaki hormonproblémákkal küzd, mi a fenével fogyhat le?!
- Pajzsmirigy hormonprobléma
- Szőrszálak az állon. Hormonprobléma? Vagy lehet csak ártalmatlan esztétikai gond?
- Küzdelem a hormonproblémák és a hajhullás ellen
- Hogy küzdöttétek le a hormonproblémákat?
- Anyagcserezavart, hormonproblémát hol vizsgálnak ki Budapesten?