Menny endokrinológushoz. Vizsgáltasd meg a cukrod és az inzulinjaid valamint a hormonjaid, lehet te is pcos vagy vagy valami hasonló betegség, amire a fogamzásgátló csak rátesz egy lapáttal.
Engem is fogamzásgátlóval kezeltek 20 éves koromtól (mindig olyan ciki volt bevenni, mikor 24 éves koromig pasival sem voltam).De akkor még PCO-ról nem volt szó, csak hormonzavarról és megrekedt körzeti orvosi szinten a kezelés. A két terhességem 26 és 33 éves koromban simán összejött, a második után a mensim is rendeződött, bár egy clostilbegyt+norcolut kúra után. Tavaly leadtam 17 kilót, de elfogyott a kitartásom és nagyon neki kéne állni a többi 20 kilónak. A PCO-t endós doki állapította meg, MEforalt írt fel, de azt 3 havi adagot ír csak fel egyszerre és egész egyszerűen ebben az évben még nem tudtam egyben kiadni rá 10 ezer ft+útiköltséget.
Azt nem értem, ha a hormonokkal van baj, miért fogamzásgátlóval kezeltek. Atyaég, hát az újabb adag probléma. Engem is az tett tönkre eléggé.
Nekem is bajom volt, és nem tudtam lefogyni sem, a levegőtől is híztam, amíg hormonzavarom volt. Aztán babát szerettünk volna, de nem sikerült. Elkezdtek kezelni, sikerült a baba, és a terhesség alatt jobban néztem/zek ki, mint előtte.
Nem csak kilóban, hanem a bőrömön is látszik, hogy jobban vagyok, hogy elindult az anyagcserém, és működnek egyáltalán a hormonok.
DE! ehhez nem volt elég a nőgyógyász, endokrinológus kellett, mert az összes hormonhoz a nőgyógyász nem ért. Illetve nem a szakterülete. Szóval ha neked is nőgyógyász mondott ilyeneket, inkább menj el egy belgyógyászhoz. Milyen gyógyszert kaptál?
Ne is mondd! Nem azt mondom, hogy nádszál vékony voltam előtte, de azért nem kellett állandóan a kalóriákat számolnom és bűntudatot éreznem egy süti vagy egy pizza után. Ha mértékkel fogyasztottam nem volt gondom. Most bezzeg.. 5 kg-ot sikerült lefogynom, de óriási lemondások árán. Hallottam, hogy létzik erre is egy speciális étrend, ami javít a dolgokon, de még nem találkoztam vele..
Ez ismerős, ebben a cipőben járok én is...bár én előbb híztam meg, mielőtt észrevették, hogy PCO-s vagyok. Sajnos, amit felírtak gyógyszert, már egy éve nem tudom kiváltani.Nekem is fogyni kéne 20 kilót még, de a levegőtől is hízok, és amit leadok, nagyon kell figyelni, ne jöjjön vissza sógorostul.(((( utálom az egészet, olyan tehetetlennek érzem magam és az önbizalmam is romokban persze.
Pár évvel ezelőtt megállapították, hogy a női hormonjaim jóval a "normális" érték alatt vannak. Kezeltek mindenféle fogamzásgátlóval meg gyógyszerrel. Én kimondottan nem éreztem magam jobban tőle. Sőt!
Aztán mondták, h fogyjak le (útközben meghíztam 10-15kgot), de ez az ördögi kör. Addig nem rendeződnek a hormonjaim még nem fogyok le, de addig nem birok rendesen lefogyni még a hormonjaim nem normalizálódnak. Szóval: tud valaki tanácsot adni?