Kinek milyen futópad vált be? (beszélgetés)
140 000 ft sok egy futópadért ha csak sétálni akarok rajta?
Köszi, igen, gyorssétálni szeretnék, köszi a tanácsokat Zoli!
De ez ne legyen akadály, ha origin és csak sétálni szeretnél rajta, akkor alacsony fokozaton bőven megteszi a legolcsóbb is. Akár egyenes, akár dőlt.
A manuális szokott ilyet csinálni hogy megakad, nyikorog, sok vele a macera. Olajozni, ellenőrizni kell, meg annyi energiád elmegy, hogy nem fogysz, hanem hamar elfáradsz és fáj mindened. És előbb-utóbb elveszi a kedvedet. Főleg ha még döntve is van.
Én biztos hogy valami erőset vennék, elfogadható áron, ami lehetőleg automatikus és egyenes (futás szempontjából).
A sebesség változó. Olyan 8 körül szokott lenni, de tökmindegy. Úgyis mindig a legnehezebbet vagy a legkönnyebbet szokták használni. Neked kell eldönteni hogy most döntötten akarsz futni/gyalogolni, vagy sem. Ebben nem tudok segíteni.
Na igen, az új az megbízhatóbb.Mi az hogy ha más akkor meg dől? A gyaloglásnál egyenes? Általában hány sebességfokozat szokott lenni? Abszolút nem értek az ilyenekhez...bocsi...
Itt válaszolok:
Kérdezd meg, hogy ott milyen típusú van, hol lehet beszerezni, stb.
Lutri, mert rengeteg féle típus, márka van. Na meg ár is. Ezen kívül használt-nem használt.
Én origin vennék, mert a használtat sokan leélik, és lehet hogy pont nálad megy tönkre, nem sokkal a vétel után.
A dőlésszöget rád bízom, próbálgatni kellene, informálódni, aztán dönteni, megvenni...
A Robust jó márka, ha futás, akkor egyenes, ha más, akkor meg dőlt.
Miért legyen vízszintes? Nem jobb ha ferdén is lehet használni?
hát nekünk még csak a környékünkön sincs ilyen :-)
Amin csak gyalogolni kell.
Így van, mindenki maga dönt hogy mit szeretne, hogyan szeretne. Mindenki maga tudja a határait és maga vállal felelősséget a döntéseiért.
Szerintem a legkisebb futófelület is elég, mert jóval szélesebb a két talpadnál, tehát elfér rajta. Az már csak hab a tortán hogy kiszélesítik, nyílván úgy még több a helye a lábadnak. Nekem a sík terep jön be, és lehetőleg az a fokozat, amit még bírok. Mondom, a manuális, dőlt futópaddal nagyon rossz tapasztalataim vannak.
Nem mondom hogy valaki 6000-ért járjon egy hónapig és tesztelje a padokat, mert azt a pénzt is be lehetne dobni a gép árába, de azért jó ha van olyan hely, ahol ki lehet próbálni előtte ezeket.
Amúgy meg józan paraszti ésszel is kikövetkeztethető: sok mozgás + kevés kaja
Az öreg már régen megmondta, Isten nyugosztalja, Swarzenegger mestere volt, ő aztán igazán tudja, mi fán terem az alma. És ki is lett próbálva. Konkrétan ez a lényeg, ez az ARANYSZABÁLY, ha valaki le akar fogyni.
"A diétázással kombinált aerob edzés olyan mértékben leégeti a zsírt, hogy az ember nemcsak kidolgozott, hanem szuperszálkás lesz."
/Joe Weider - a testépítés atyja/
Ez így van. Ezeket a véleményeket kell leépíteni magunkban. Hogy ne érdekeljen hogy mit forgatnak a kicsi agyukkal, szájukkal. Semmi közünk ne legyen hozzájuk.
Inkább télire jó, meg ha pocsék az idő. Akkor jó módszer. Mindenre, ami igazán indokolja hogy bent maradjunk.
Nem, nem ez van, de ismerem a márkát. Gondold meg. Úgy vegyél, mintha csak félig-meddig akarnád használni, mert még könnyen lehet hogy 3 napig fog tartani a csoda, ha kihozzák. Én nem adnék 200 rugót, az tuti...
szerintem fontos a futófelület mérete, ha ezt élőben összehasonlítod egy kicsit nagyobb futófelületűvel ég és föld. a dőlés szög szerintem roppant hasznos funkció, én inkább gyors gyalogolok emelkedőre, mint futok síkon, de ez egyéni kérdés. azt jobban és tovább bírom, a beépített programok is nagyon szórakoztatóak tudnak lenni, és ha van iFit olvasója, akkor ahhoz vehetsz kártyát és csinálja a "fesztivált" a gép magától, csak győzzél rajta maradni :D
eleinte csak a futópadon edzettem, de később mást is mozogtam és a kajákra is jobban figyeltem, számolgattam a kalóriát. trükkös ez a futópad, az enyémen van egy 500 kcal-s program, nyilván közelítő érték, de azért eléggé durva és ha elgondolod, hogy milyen könnyen összejön az 500 kcal kajából, már nem eszed meg olyan nagy kedvvel a tortát és a sütit :)
PLusz falun ott van a nép szája is :-D Hányszor megkérdezik, fogyózni tetszik? Csak azért fut az ember, vagy ha kergetik, mondják. Nem értik az e d z é s fogalmát :-)
Én alapvetően kinti futó vagyok, többéves futó -múlttal. 15 km- es versenyen is voltam már, a következő cél a félmaraton. Időhiány miatt mostanában este tudnék futni, de sötétben inkább nem merészkedek ki. Ezért kéne a futópad. Nyilván meg sem közelíti a szabad levegőn, terepen való edzést, de alternatívának jó volna.
Neked ez van? Ezt is néztem, csak asszem kicsi a motorja, meg a futófelülete, van tapasztalatod vele? meg őszintén amit én ítam az szupi lenne, akciósan 200 000 de nem akarnék annyit kiadni éte, pláne ha esetleg csak porosodna....
Lehet helyben is futni (helyben futás) csak az mégsem olyan, de egy fél óra azzal is csodákra képes...
Én a Robust-ban (jelentése: erős, masszív) bíznék, de nem akarlak befolyásolni, nagyon meg vagyok elégedve ezzel a márkával, nagyon szeri... Próbálj meg valami "baráti" árat találni valahol, persze nem akarlak rábeszélni, csak javaslat... :)
az tuti, nem akarom még az én erőmet ara fogyasztani, hogy tekejem a szalagot...
falun lakunk, tehát adott a természet, de a földutak sárosak, taktor jártak, a postaút hát az meg kemény, meg gyerekekel (8, 5 évesek) nem nagyon futnék ott... 20km lenne egy csónakázó tó ahol szoktak futni, de mindig oda beautózni??? :(
Ha manuálisat és dőltet veszel, max 2-3 percig fogsz futni rajta, mert leszakad a lábad, derekad...
További ajánlott fórumok: