Kihullott a szőre egy ponton. Mitől lehet? (beszélgetés)
Lehet, hogy igazad van, bár én eddig csak rühatkáról hallottam, meg azt láttam a saját macsekunkon. Nem nagyon tudok rüh vírust elképzelni, hiszen a rüh egy bőr alatt élő parazita.
Rákerestem, ezt találtam róla:
(másnéven: scabies, atkafertőzés, rüh)
A rühesség (scabies) atkafertőzés, mely apró, vörös kiütéssel és igen erős viszketéssel jár. Okozója a Sarcoptes scabiei nevű atka. A fertőzés közvetlen érintkezéssel emberről emberre terjed, gyakran az egész családban. Az alig látható atkák gyakran együttalvás során szóródnak szét. A ruházat, az ágynemű és más közös tárgy ritkán terjeszti, mivel az atkák élettartama rövid, és a szokásos mosás elpusztítja őket. A nőstény atka alagutat fúr a bőr legfelső rétegében, és petéket rak a járatba. A fiatal atkák (lárvák) azután néhány napon belül kikelnek. A fertőzés heves viszketést okoz, feltehetően az atka kiváltotta allergiás reakció miatt.
Esélyesebb lesza gomba.
A tengerimalacomnál gomba okozta, Nizoral samponnal kellett fürdetni, és Nizoral kenőccsek kenni.
Nem tudnád megmutatni állatorvosnak?
Ha rühös lenne, akkor rettenetesen vakarózna.
1 éves a dzsungáriai törpehörcsögöm (kislány) és a napokban vettem észre hogy a hátán középen egy ponton kihullott a szőre. Nem vakarózik többet mint amennyit egyébként szokott, nem is érzékeny neki az a terület, a szőre is fényes és szép attól az 1 ponttól eltekintve. Fizikailag is teljesen rendben van, eszik-iszik rendesen.
Mitől hullhatott ki mégis a szőre?
További ajánlott fórumok:
- Férjem most ment az ügyeletre fáj a hasa jobb oldalán egy ponton és meg is van kicsit dagadva kitapinthatóan!Mi lehet ez?
- A GYED letelte után van-e arra lehetőségem, hogy OKJ-s képzésre menjek munkaügyi központon keresztül?
- Most vettem észre, hogy két parabolában kihullott a hajam. Ez lehet attól, hogy egész nyáron copfban volt a hajam? Most levágattam, visszanő
- Kismamik, mi lehet ez? 23 hetes vagyok és egy ponton bele-bele nyilal a pocimba.
- Munkaügyi központon keresztül lehet el végezni tanfolyamot ha gyesen vagyok?Tudtok erről valamit?
- Több ponton záródó biztonsági ajtóra kilincset hol lehet venni?