Kifordított kókuszgolyó torta recept
A Kifordított kókuszgolyó torta hozzávalói:A tésztához:
30 dkg darált keksz,
10 dkg vaj,
15 dkg porcukor,
3 evőkanál kakaópor,
5-6 ek meggy- vagy baracklekvár,
néhány csepp rumaroma.
A krémhez:
20 dkg kókuszreszelék,
8 dl tej,
2 csomag vaníliás pudingpor,
néhány evőkanál cukor.
A Kifordított kókuszgolyó torta elkészítési módja:
A darált kekszet, a vajat, a porcukrot, a kakaót és az aromát gyúrjuk össze annyi lekvárral, hogy összeálljon. Ha golyókat tudunk formálni belőle, akkor jó a tészta állaga. Készítsünk el belőle annyi kókuszgolyót, amennyit a torta tetejére szánunk díszítésnek. A krémhez megfőzzük a pudingot, de a szokásosnál kicsit kevesebb tejjel. Amint kész van, belekeverjük a kókuszreszeléket. A krém felét egy 28 cm átmérőjű tortaformába simítjuk. Erre kerül a tészta, lapogassuk el úgy, hogy körben kitöltse a formát (legegyszerűbb kis adagokban). A maradék krémet simítsuk a tésztára, a torta tetejét pedig díszítsük a kókuszgolyókkal.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. nov. 29. 10:22
A kifordított kókuszgolyó torta elkészítési módja és hozzávalói.