Kiegyenesedett nyaki lordosis, ez súlyos? (tudásbázis)
Sziasztok!
Nekem is kiegyenesedett a lordózisom,már 4 éve vannak kellemetlen nyaki fájdalmaim.A lordózis a normál nyaki görbületet jelenti,ha oldalról nézzük a nyaki gerincet,akkor egy kicsit elöre domború.Ha ez a görbület elsimult, vagy átmegy ellentétes irányú görbületbe (szkifózisba) az sok baj forrása lehet.
Az rtg nagyon nem elég,mert nem mutatja a lágy részeket,porckorongot, szalagot, ideggyököt stb.
Az rtg nekem is csak ennyit mutatott, de amikor elmentem mr-re kiderült,hogy három porckorong kiboltosulásom (protrusiom) van, ami a sérv elöfutára.Nagyon sokat kutattam,ismerkedtem a gerinccel,hogy megtudjam mi is a bajom.Kutakodás közben találtam meg a porckorong.hu honlapot. Itt rengeteg infót
talaltam.Nyaktorna,de nem mindegy,hogy milyen,mert ártani is lehet vele.Ennek a honlapnak a föoldalán van egy tartalom jegyzék,ez szinte mindent megválaszol.A szédülést is.Van ingyen letölthetö anyaguk is.Üdv.Kata
Nekem is hasonló problémám van, voltam nyaki gerinc röntgenen,és még áprilisban megyek nyaki doppleres vizsgálatra.
Hallásvizsgálatom rendben,és ránézésre is rendben.
Pajzsmirigy alulműködésem van 5 éve(derült ki ) és azt mondta a fülészdoki hogy gyakori azoknál a hölgyeknél,
de mondom még nyaki doppleres vizsgálat van hátra és a kiértékelés,mert a leleteim nála landoltak közvetlen,és még nem mentem vissza ez miatt az egy vizsgálat miatt.
Kíváncsian várom mit mondanak mások is.
Éjszakai inkább ez aprobléma nálam,és kizárólag a jobboldalon.
További ajánlott fórumok:
- Elvetetnéd, ha még időben kiderülne hogy súlyosan beteg a babád?
- Fiatal, egészséges férfi miért nem ad vért a súlyos beteg barátjának?
- Hogyan tudom tartósan kiegyenesíteni a hajam?
- Tudja valaki mit jelent nyaki röntgen leleten a fokozott cervicalis lordosis?
- Gerincem alsó része kiegyenesedett. Van valakinek ötlete, hogy mi javíthatna a helyzeten?
- Babakocsiba keresek kiegyenesítő szivacsot!Tud valaki segíteni?