Kidurrant sütés közben a sütőzacskó. Mit rontottam el? (tudásbázis)
Az mennyiség!
Kitartást a sütéshez! :)
Legközelebb vagy több lyukat hagyj, vagy ahogy szúrod, kicsit mozdíts oldalra, picit szakíts a lyukon, h ne csak mikurszyni méretű legyen.
Ebben pirulni nem igen fog a hús, de mikor már jó az állaga, akkor ki szoktam vágni, szétnyitom a zacskót úgy, h ne folyjon és hulljon ki semm a tepsibe és még berakom picit pirulni :)
Én úgy szoktam, hogy amíg megpuhul, addig nem nyúlok a zacskóhoz, utána pedig a közepén hosszában egy késsel felhasítom, így a teteje megpirul, nem kell feltétlenül a gázt állítgatni hozzá.
Legalább 1 cm átmérőjű lyukakat szúrj/vágj rá, különben a gőz szétfeszíti és így jársz, ahogy most. A pirulást meg én így szoktam megoldani, nem szakad szét tőle és utána ugyanúgy ki lehet emelni az edényből és ki lehet dobni, nem koszol.
Erre mondják, hogy a járt utat a járatlanért el ne hagyd:-D
Eddig a tepsiben sütésnél nem volt probléma. Most gondoltam, másképpen csinálom.
Volt elegenedő helye távozni a gőznek?
Én mindig min 15 lyukat szúrok hústűvel (kellően szétdöfködöm :D), Anyum apró lyukakat is vág a legtetejére ollóval.
Nem volt semmi baj addig, amíg fel nem vittem a gázt. Lehet, hogy kicsi lyukakat csináltam?
Hogy kell sütni vele, most csináltam először ilyet.
Vagtal a lyukakat?
En is jartam mar igy, azota a zacsi tetejen olloval vagok jo par lyukat. De azert a kaja jo lett, ugye?:)