Ki nem nőtt bölcsességfog eltávolítás műtéthez szeretnék tapasztalatot, tanácsot kérni. (beszélgetés)
nem kell persze, csak akkor ha be van ágyazódva az állkapocsba. az egyiket nálam kb fél perc alatt piszkálta ki a doki :)
az alsó kettő vízszintesen feküdt nekiszorulva az előtte lévő fognak, na az necces volt.
Nem mindenkinek van. Vagy nem az összes. Nekem is kettő nőtt csak ki, de olyan észrevétlenül, hogy nem is tudtam.
Röngentel meg lehet nézni, és akkor látszik, hogy van-e az íny alatt csíra (azt hiszem, így nevezik).
Csak akkor kell kivenni, ha fájdalmat okoz.
sziasztok!
én is készülök rá, hogy hamarosan kivetetem az egyik bölcsesség fogamat, mert időnként nagyon csúnyán kattog az állkapcsom.
tudnátok budapesten profi szájsebészt ajánlani?
Szia!
Nekem az bal alsó bölcsifogamat műtötték ki, totál ferdén állt, ki sem tudott bújni.
2 adag injekciót kaptam. Érezni semmit nem éreztem, nem fájt. kb. 15 perc volt, nem jött ki egyben szét kellett fűrészelni.
Akkor semmi gond nem volt utána sajna mire hazaértem már 3szorosan be volt dagadva a fejem. Eltorzultam konkrétan, sajnos nagyon pici a szám.
Jegeltem az nagyon jó volt, miután kiment belőle az érzéstelenítő vettem be cataflam cseppet. Azt az egy fájdalomcsillapítót vettem be utána többet nem. Nem is a fájdalom zavart, mert nekem nem fájt utána sem idegesített, hogy be van dagadva. Enni 3 napig nem tudtam, vizet, gyümi leveket ittam szívószállal, mert csak az fért be a számba. 1 hét után volt a varratszedés nekem. Utána már sima ügy volt napról napra jobban nyílt az állkapcsom, mindig "edzettem".
Aztán a varratszedés után simán ment az evés is.
Engem a nem evés viselt meg és az eltorzult fejem a legjobban.
Pláne, hogy a kisfiam nem tudta mi is történik velem.
Hajrá! Nem fog fájni csak inkább utána lesz kellemetlen!
nyah akkor leírom. nekem két alsó "farfekvéses" kicsikém volt. vésni kellett az állkapcsom.
szájsebészeten szedték ki, kb 20 perc volt amúgy maga a műtét nem gáz lévén hogy atom mód érzéstelenítették.
1 nap befekvés volt, nem engedtek haza, kötelező volt saját felelősségre nem jöttem ki.
Míg tartott az érzéstelenítő addig jó volt, jegelni nemhogy lehet de kell is bár nem lesz jó érzés.
utána varratszedésig 1 hét na aaaz maga a pokol, arra készülj.
az evésről 1-2 napig ne nagyon álmodozz
tejterméket, savas vagy nagyon morzsás dolgot véletlenül se. öblögetni tilos. Corsodyl-lal picit lehet a fertőtlenítés végett
varratszedés után kb 1 hónap mire teljesen helyreállt a béke a fog helyén.
nagyjából erre számíts
További ajánlott fórumok:
- Végeztek valakinek altatásban bölcsességfog eltávolítást?
- Melyik szájsebészetet ajánlanád bölcsességfog műtéthez?
- Kissé kibújt a bölcsességfogam. Az eltávolítása mennyire borzasztó?
- Fekvő alsó bölcsességfog eltávolítása - Tapasztalatok
- Hogyan zajlik a bölcsességfog műtéti eltávolítása?
- Debrecenben bölcsességfog eltávolításra kit ajánlotok?