Fekvő alsó bölcsességfog eltávolítása - Tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok!
Volt valakinek mostanában ilyen műtéte?
Sziasztok!
Elég régi a fórum, de hátha valaki még olvassa...
Kedden műtéti úton távolították el a jobb alsó, fekvő bölcsességfogam. Vágtak, fúrtak, véstek, eltalálták az idegcsövem, mindent csináltak ezek... Harmadik napja pocok fejem van, nem akar leapadni a duzzanat, nem tudok létezni a fájdalom csillapítók nélkül, folyamatosan zsibbad a nyelvem hegye és az alsó ajkam jobb oldala, rémes a helyzet. Amikor fájdalmaim vannak az egész alsó arc részem fáj, mintha valami őrült ki akarná tépni a jobb oldalt lévő fogaimat, mintha megtaposnák az állkapcsom. Gyötrelmes. Ráadásul ez a folyamatos zsibbadás, amit azzal értek el, hogy eltalálták az idegcsövet, lehet hogy akár féléven át is fennmarad ... !!! Ezt kissé felháborítónak találom. Sokszor a Cataflam még csak nem is használ, csak egy sokkal erősebb gyoszi nyújt segítséget a Tramadolor....
Kilátástalannak látom a helyzetet...
Szia !
Leírnád részletesen hogy hogyan zajlott a operáció? Egyszerre vette ki mind a 3-at?
Altattak?
Hogy élted meg a gyógyulási időszakot?
....stb
Azért lenne fontos tudnom, mert nekem is aktuális lassan és szintén 3 bölcsességfogam van keresztebenőve az ínyemben.
Köszi előre is a választ!
Ne félj:):):)
Én annyira félek a fogászattól hogy az aájolás szélén állok ha beülök a székbe.
Nekem tavaly lett kiműtve egy bölcsességfogam, ami 90fokosan dölt volt:S:S:S:S. Teljesen az ínyem alatt volt:S Én rá se tudtam készülni mert tömetni mentem péntek délután, mire közölte a doki hogy épp jókor, mert még van szájsebéészet:s.... Sztk-ba voltam, nagyon féltem. Két érzéstelenítőt kaptam de 40 perc alatt megvoltunk. Abszolut semmit nem éreztem, a köv napokban vizspnt fájdalomcsillapítón éltem. egy hét után vették ki a varratokat, ami marhára fájt.
:)
Rám még három műtét vár....
Természetesen a nikotin sem tesz jót ilyenkor. De, ha már leteszed arra az időszakra, akkor utána se nyúlj vissza hozzá :)
Valószínűleg el fogja mondani még az orvosod, hogy borogathatod pl. egy konyharuhába csavart mirelit zöldborsóval. Időnként az is jól fog esni :)
Értesíts majd, hogy mi van Veled.
Mikor jelentkezel be a dokihoz? Már holnap felhívod? Jobb ezen mihamarabb túlesni.
Szia!
Nekem már 3 db keresztben fekvő bölcsességfogamat operáltak ki. Mire vagy kÍváncsi?
Sziasztok!
Egy kb 60 fokban elferdült, íny alatt fekvő alsó bölcsességfog eltávolíttatására készülök! Várok minden olyan hozzászólót, aki ezen már átesett!
További ajánlott fórumok:
- Végeztek valakinek altatásban bölcsességfog eltávolítást?
- Kissé kibújt a bölcsességfogam. Az eltávolítása mennyire borzasztó?
- Hogyan zajlik a bölcsességfog műtéti eltávolítása?
- Indokolt az alsó bölcsességfogak kiműtése?
- Ki nem nőtt bölcsességfog eltávolítás műtéthez szeretnék tapasztalatot, tanácsot kérni.
- Debrecenben bölcsességfog eltávolításra kit ajánlotok?