Ki, mit tud az egyházi sulikról? (tudásbázis)
Nem vagyok szentéletü,de viszont úgy gondolom
jó az oktatás, és annak színvonala.
Nálunk a suliban van egy plusz tantárgy: hittan.
És be vannak osztva az osztályok, havonta egy vasárnap mindig kell mennie egy osztálynak a templomba. Nekem ez nem tetszik egyedül, dehát nekem nem kell ott ülni.
Kötelező elvárás nincsen, csak annyi, mint a normál iskolákba. Szigor sem, viszont családiasabb a hangulat, hiszen a tanárok is ezelőtt normál sulikban tanítottak. Nálunk nem kerül plusz pénzbe, a kajadíj is ugyanannyi, mint az önkormányzati iskolákban.
Jah, nálunk megemlítették karácsony előtt, hogy mehetnénk a misére, de nem mentünk.:) Nem volt belőle semmi gond sem.
Én jókat tudok mondani.
Mindehol vannk jó és kevésbé jó peagógusok.
Az sem mindegy hogy régi egyházi intézmény vagy táblacserés. Ami azt jelenti hogy 2 éve még önkormányzati volt de mivel nem tudta fenntarani átadta az egyháznak.
Ha egyáltalán nem gyakoroljátok és nem vagytok vallásos hívő emberek, a gyerek tesz majd fel kérdéseket és az lehet néha nehéz helyzetet teremt.
Én fiam odajár, oviba, refibe. Nagyon szeretjük. Nincsen semmi extra, nem vagyok hívő se, semmi. Annyi a különbség, hogy az oviban nálunk az óvónők tartanak naponta egy egy öt perces "áhítatot", ahol beszélgetnek arról, hogy mi a tisztelet, szeretet, barátság..stb...és a gyerekek is elmondják, hogy nekik mit jelentenek ezek a szavak. Na meg imádkoznak kaja előtt. Ennyi az egész. És az oviban az óvónéniknek úgy köszönnek, hogy áldásbékesség..de az utcán nem.:))
A sulisok ezt már lerövidítették ÁB-ra:))
A különbség annyi, hogy nálunk helyben vannak megoldva napközben a különböző szakkörök, edzések, így nem a szülőnek kell ovi, suli után ide oda húzgálni a gyereket.
Azt, hogy ha fizetnének, percdíjat, sem raknám oda a gyerekemet.
Álszent, alakoskodó társaságok, ahol az "elnyomás" ront a gyermekeken.
További ajánlott fórumok:
- (Csak?) egyházi esküvő
- Az egyházi esküvőhöz csak megkeresztelve kell hogy legyünk, vagy kell még valami más is?
- Ne legyen az ovink egyházi!
- Vajon a katolikus egyház engedi-e az egyházi esküvő megismétlését? Akár 1, 5 éven belül is?
- Szűk körben lagzi nélküli polgári esküvő, majd évvel később egyházi szertartás. Kit kell meghívni?
- Ha a párom nincs megkeresztelve, akkor is lehet egyházi esküvőnk? Én református vagyok .