Ki milyen zöldséget gyümölcsöt eszik télen? (beszélgetés)
Zöldséget szinte mindenfélét (fagyóból)
Gyümölcsöt: alma-narancs-banán-mandarin
Mi kertes házban lakunk, s van pár gyümölcsfánk.
Sárgabarackot, meggyet, cseresznyét, szilvát, ribizlit szoktam lefagyasztani. Télen még nagyon szeretjük a fekete retket megreszelve - úgy ha bevan kissé sózva nem olyan csípős, és rengeteg céklát eszünk, melyet mindíg frissen készítek, l-2 üveggel.Padlizsánkrémet is szoktam csinálni és paprikalekvárt.
Most is műanyag a paradicsom. :-)
Minden zöldség kapható télen is (OK, néhány kivétel van, pl spárga), mi nem igazán főzünk szezonálisan. Most egy hete is főztem pl savanyúkáposztával, de télen is csinálok rakott karfiolt, meg használom a mireliteket, stb. Gyümölcsöknél inkább számít az évszak, de az meg értelemszerű.
Télen mindig facsarok friss narancslevet, az egész család imádja :)
A savanyú káposztát is nagyon szeretjük, igazi C vitaminforrás :)
A savanyúkáposzta igazi C vitaminbomba. De a retek is nagyon szuper, csatlakozom az előttem írókhoz.:)
Én rengeteg grapefruitot és narancsot is eszem, a grapefruit nem lesz keserű, ha leszedet a fehér részét és csak a gyümölcshúst eszed meg.
Az almát ki kell fogni...nálam az idared vált be.
A tea mézzel:)))))))))
A fenyôméz is nagyon finom:)
fekete és jégcsapretek, kinaikel salátának, cékla, almák, de már azok sem az igaziak, póré és hasonló hagymák, (mi szeletelve, sózva, kicsit állva hagyjuk és mikorra megterítek, felrakom a szükséges ételeket, akár még felvágottat is, megpuhul, elveszíti azt az erős csípős ízét kis porpaprika rá és tiszta egészség, nátha ellen még vízben ázva is kitűnő)
és sok-sok tea, akár forrón, akár langyosan, de minél több fajta.
További ajánlott fórumok:
- Milyen gyümölcsöt / zöldséget ettél ma?
- Cukorbetegek, ti hogyan esztek "naponta 3-szor zöldséget, gyümölcsöt", amikor a gyümi tele van cukorral?
- Miért nem tanácsos este 6 óra után gyümölcsöt fogyasztani, zöldséget viszont akár korlátlan mennyiségben is megengedett?
- Lehet adni 5 hónapos babának cseresznyét? Milyen zöldséget és gyümölcsöt lehet neki adni?
- 3, 5 éves kislányom nem eszik zöldséget, gyümölcsöt!
- Reggelire vagy délelőtt ki milyen zöldséget és gyümölcsöt eszik?