Ki mennyi időközönkét mos hajat? (főleg akiknek gyorsan zsírosodik) (beszélgetés)
ha sűrűn mosom, akkor 2 hetente :)
ha ritkán akkor havonta.
száraz bőröm és hajam van :)
kipróbáltad?
nekem nagyon tetszik az ötlet, habár nincs szükségem rá, mert göndör a hajam. :D
de azoknak nagyon jól jöhet, akik eddig sütővassal rongálták a hajukat.
Szinte minden nap, leginkább Johnson's babasamponnal, ritkán Syos-szal. Így mindig jó áll és sose zsíros. Megmosom, lefekszem aludni és kész. Sosincs elfeküdve sem.
Nagyon ritkán marad ki nap.
Nekem zsíros korpás a fejbőröm . A patikában lehet kapni Rouge haire nevű fejbőr tisztítót, meg van hozzá ápoló is, csak rettentő drága! Ez nagyon bevált anno, de sajnos anyagilag nem bírjuk, úgyhogy marad a Head and soulders, de meg sem közelíti sajnos.
Ha elmész egy patikai fejbőr vizsgálatra ott fogják javasolni , nekem is ott javasolták.
2-3 naponta es csak egyszer samponozom, nem ketszer, balzsamot csak a vegeire teszek.
Igaz, hogy a ritkabb hajmosastol kevesbe zsirosodik a haj, de a zsirreteg, aki hajlamos a zsirosodasra, hajhullast okozhat, es a varosi szmog miatt lerakodott mikroszennyezodesek is, ugyhogy inkabb a gyakori mosas egy enyhe samponnal, mint heti 1 mosas nagyon durvan.
1x kell samponozni, nem banyaban dolgozunk, a varosi szmogot ez leviszi.
Akinel nincs tartasa a hajnak es ezert kell gyakran mosnia, az probalja ki azt, hogy fejpantba csavarja a hajat es igy alszik, es reggelre tok szep loknis a haj, mintha hajsutovel lett volna besutve, kifele csavarodo hullamokkal, ami most nagyon divatos. Plusz annyira jol nez ki, hogy nem fogunk egesz nap a hajunkhoz nyulkalni, igazgatni, ettol is zsorosodik, az allando taperolastol. De a legnagyobb elonye, hogy kimeli a hajat, es jo tartast ad, igy kibirja 1 nappal tovabb es addig is nem lesz lenyalt mar par oraval mosas utan. A fejpantban kell aludni, egy perc alatt felteheto, harisnyabol is keszitheto, a videon latott modon kell becsavarni a hajat es reggel kibontani.
Video:
Nekem szakember javasolta 3-4 naponkénti hajmosást, mert e hajtőre rakódott zsírréteg is lehet okozója a hajhullásnak.
A húgom egy időben naponta mosta és elkezdett sűrűsödni a haja.
További ajánlott fórumok:
- Milyen időközönként mostok?
- Szörnyen zsírosodik a hajam, minden másnap mosnom kell! Mi a megoldás?
- Van itt olyan akinek naponta kell hajat mosnia, mert olyan gyorsan zsírosodik?
- Sokáig naponta megmostam a hajam szükségtelenül, mára viszont tényleg naponta zsírosodik. Mi lehet a megoldás?
- Akiknek hullik a hajuk. Milyen időközönként mostok hajat?
- Kakukkfű és levendula olajat milyen arányban/mennyiségben keverjek a samponomba? (Zsírosodás ellen, gyorsan zsírosodik, naponta mosom!)