Sokáig naponta megmostam a hajam szükségtelenül, mára viszont tényleg naponta zsírosodik. Mi lehet a megoldás? (tudásbázis)
én a lustábbik fajtából vagyok való, mert 2-3 HETENTE mosok hajat. :D
rengeteg hajam van, száraz, nyilván
azért sem zsírosodik, mert soha nem mostam sűrűn.
Igen, én is alkalmazom ezt, ahogyan többen is. :)
Van hajfánkom, gyönyörűen meg lehet vele a kontyot csinálni, és esküszöm, kicsit zsíros hajból szebb is, mint a szálló frissből. Vagy befonom, ha már vállalhatatlan kiengedve.
Nálam változó a hajmosás, van, hogy 3 naponta mosnom kell, van, hogy heti 1 is elég. Most keratinos hajszárítóval szárítom, és azt érzem, jobb. Kevésbé zsírosodik. Vettem ilyen tápláló hajsprayt is, úgy tűnik, frissít rajta, ha befújom. De lehet, hogy csak úgy érzem. :D
Mosd ritkábban
Amikor zsíros, találj ki frizurákat
Pl kösd fel
Csinálj kontyot
Más is ezt csinálja, nem te leszel az elsō
Nem segitett - mennyi ido alatt? Nehany het alatt ne varj csodat. Evek alatt tetted tonkre a fejborod, kb. ugyanennyi ido kell, mire visszaall.
Azert zsirosodik ilyen eszeveszettul, mert valamennyi zsir KELL, hogy vedje a bort. Te ezt allandoan lemostad, igy a fejbor "megtanulta", hogy gyorsan kell sok zsiradekot termelnie, es idobe telik, mire leszokik.
Sajnos a megjelenes miatt kenytelen vagy a tuneti megoldasokra, evvan... en az Alverde Ultra Sensitive sampont hasznalom, minden mastol viszketek, jo kiserleti nyul vagyok ebbol a szempontbol :). Esetleg kiprobalhatod, ha nem is fog kevesbe zsirosodni, de legalabb nem kinzod annyira a hajad/borod.
Sok sikert!
Ez azért van, mert beáll egy szintre, és úgy marad. 1-2 nap különbség az nem elég nagy eltérés ahhoz, hogy változzon a faggyútermelés.
Elmesélem saját tapasztalatomat. Tavaly nyáron viszonylag elszigetelt helyen laktam, ahol problémás volt a hajmosást megoldani, de mivel alig érintkeztem emberekkel, gondoltam remek alkalom öntisztulást tanulia a hajamnak.
Előtte hetente-ötnaponta mostam a hajam.
Szóval kiköltöztünk a "prérire" és 3 hét után mostam meg először. Másfél hét után már borzalmas volt és nagyon viszketett, de hagytam. Azután 1 hónapra rá mostam meg újra, akkor már 2,5 hétig egész jó volt, utána lett borzalmas. A következő hónapnál már 3 hétig bírta. Egy nyár alatt elértem, hogy az 5-7 napos ciklusból 3-4 hetes lett.
A változáshoz muszáj hosszabban zsírosan hagyni, ha mindig hamar lemossa az ember, akkor újratermelődik rögtön, nincs meg az info, hogy: hé, nem kell annyi zsírt termelni!
Fodrászkellék szaküzletben például. De drogériában is láttam már.
Ecetes vizes öblítéstől puhább lehet.
nekem is zsíros a hajam, én ugyan 3-4 naponta mosom, de már második naptól csak összefogva tudom elviselni a látványát,
hiába mondják mossuk ritkábban, a 3-4 nap már ritkább, mégsem változik a helyzet,
arról nem is beszélve, hogy gyógynövényekkel, szappannal mosom, almaecetes citromos vízzel öblítem, második nap már ujra moshatnám,
bőrgyógyász adott rá kénes sampont, az sem használ
Nekem nem torik a hajam a hajszaritastol. Viszont ha este mosom meg es nem szaritom meg akkor reggelre ugy nez ki mint egy regi sepru es olyan tapintasa is van.
Vaddiszno sortes hajkevef hol lehet beszerezni?
Maga a szárítás is árt a hajnak, a hajszál törik tőle és a forróság elősegíti a zsírosodást. Mosd meg este, és nem muszáj megszárítanod. Vagy ha kényes a fejbőröd, akkor csak a tövét szárítsd meg, de ne a legnagyobb hőfokon.
Ajánlom, hogy száraz hajra való sampont használj. A zsíros hajra valók annyira agresszívan leszednek mindent, hogy további faggyútermelésre ösztönzik a fejbőrt. Így egyre gyakrabban kell használni. Száraz hajra való samponnál nem indul be ez az ördögi kör. Sokat javít a helyzeten, saját tapasztalatom.
Ha valamikor olyan időszakod van, hogy nem kell emberek közé menned, akkor ne mosd meg. Ne csak két-három napig, hanem ha megteheted, akár egy hétig sem. Igen, elég vacak érzés, de több idő kell, hogy átálljon a fejbőr. Ha összefogod a hajad, nem látszik meg, ez nagy előnye a hosszú hajnak.
Akinek sima haja van, érdemes még vaddisznó sörtés hajkefét venni és naponta többször végigkefélni a haját vele. Ez tisztítja a hajat, a faggyút eloszlatja hosszában a hajszálakon, ami azért jó, mert a töve kevésbé lesz zsíros, lejjebb pedig ápolja és védi a hajszálat, mert nem szárad ki. És más fésűkkel ellentétben nem törik tőle a haj.
A száraz sampont nekem nem jött be, iszonyúan viszketett a fejbőröm tőle.
Festett fekete derékig érő hajam van, reggelente szoktam mosni, így elengedhetetlen a szárítás (amúgy is elég furán áll, ha magától szárad meg). Azon túl, hogy időigényes, a hajvégeket eléggé roncsolja meg hát amúgy is ugye festékkel kínzom...
Írtam is talán, hogy semmi gondot nem fedeztem fel, nem ritkul, hulik, "csak" zsírosodik... De azt legalább extrémen :(
DIAnn,gondolom Te is folyton piszkálod a hajad mint én.
Mert én mindig azt babrálom,kínomban,csak úgy st.na ezzel még jobban hozzá segítek a zsírosodáshoz :/
és nem bírok leállni,mert már észre sem veszem,hogy babrálom.
hétfőn reggel mostam hajat,most megyek muszáj megmosni,tegnap már undorodtam a saját fejemtől
:'(
Igen, nálam is ez a helyzet sajnos. Most olvstam egyébként neten ilyen ampullákról, elvileg helyre tudják állítani PH-t fejbőrön... De elég borsos áruk van amúgy, nem is tudom... Majd keresgélek tapsztalatot róla, mert viszont megérné, ha tényleg hatásos.
Ilyen extra zsíros hajra való ilyen-olyan sampon nekem nem hatott semmit. Tényleg csak annyi történt tőlük, hogy a frissen mosott hajam dúsabb volt... :)
További ajánlott fórumok:
- Szörnyen zsírosodik a hajam, minden másnap mosnom kell! Mi a megoldás?
- Ki mennyi időközönkét mos hajat? (főleg akiknek gyorsan zsírosodik)
- Van itt olyan akinek naponta kell hajat mosnia, mert olyan gyorsan zsírosodik?
- Auchanban meddig lehet kicserélni a számomra szükségtelen ajándékot?
- 10 éves lányom haja nagyon hamar zsírosodik. Mit ajánlanátok?
- Milyen waxot érdemes venni, amitől nem zsírosodik a hajam?