Ki kell húzni költözés előtt az önleolvasztós hűtőt? (tudásbázis)
Ha rám gondolsz én nem kötöttem bele, nem szokásom.
Valóban nem értettem a kérdést.
Szerintem olyasmit hallott, hogy mozgatás előtt "pihenjen" az anyag, ami működteti a gépet.
Régen én is hallottam ilyet, hogy "szálljon le" az anyag../most nem tudom, mivel megy a hűtő/
De itt a kihúzásról volt szó nem a döntésről:)
Na mindegy is:)
Istenbizony' nem értem a kérdést:)
Ha költözöl mindenképpen ki kell húzni nem?:)
Szerencsére freon már nagyon régóta nincs a hűtőkben, mivel az alkalmazását már régen betiltották.
(Magyarország 1989- ben csatlakozott az 1987-es Montreali Jegyzőkönyvhöz, ami az ózonpajzs megóvásának érdekében betiltotta a freon használatát. Tehát Magyarországon 1989-től nem kerülhet forgalomba freonnal töltött hűtő.)
Helyette különböző halogénezett fluor szénhidrogéneket használnak, ezek közül is leggyakrabban az R410a jelű gázt.
Másrészt a hűtőgáz teljesen zárt rendszerben kering, tehát attól nem szökik el, hogy a szállítás után bekapcsolják a hűtőt (Ez a sok városi legenda közül az egyik.)
Ami problémát okozhat, az az, ha a hűtő nem állva volt szállítva, mert ilyenkor a folyékony gáz bekerülhet azokra a helyekre, ahol légnemű állapotban kell lennie, és ebből következően annak megfelelő térfogatú légnemű gáz kerül a folyékony halmazállapotú gáz közé, amitől kvázi "fellevegősödik a rendszer". Ellenben ha a szakszerűtlen fekve szállítás után hosszabb ideig állni hagyják, akkor a gravitáció hatására a folyékony halmazállapotú gáz lecsorog a helyére, ezzel biztosítva a hatékony működést.
De!, és itt a lényeg, egy szakszerűen állva szállított hűtőt teljes nyugalommal be lehet kapcsolni a helyére tétel után közvetlenül.
Kiszivaroghat a freon gaz a tartalybol es nem fog fagyaszani tobbet
Neten is sok cikk van rola
További ajánlott fórumok:
- Férfiak összeköltözés előtt és után
- Költözés előtt!
- Mennyi idővel a kiköltözés előtt kell jelezni a lakás tulajdonosának?
- Irány külföld! Mik az első lépések, amiket érdemes végigjárni kiköltözés előtt?
- Költözés előtt állunk, a kérdésem az lenne, hogy le kell-e jelenteni az államkincstárnál az új címet?
- Németországba költözés előtt mik a teendők?