Németországba költözés előtt mik a teendők? (beszélgetés)
Szia!Kauciót mindenhol kérnek, anélkül ott nincs albi, 2-3 havi, de inkább 3 havi kaltemiete, közvetítőit úgy lehet elkerülni, hogy újságokban kerestek, viszont azt hamar elkapkodják.
De csinálhatjátok úgy is, ahogy mi.
Ment a férjem utcáról, utcára és nézte hol van kiadó lakás.
Ezek a lakások mind rizikósak, minket is elégszer felültettek, minimum 50 lakást nézett meg, mire 4(!) hónap után talált egyet.
És arra is készüljetek, hogy a konyha általában nincs berendezve, vagyis totál üres a konyha, se bútor, se semmi!Semmi, semmi!!
És a lepapírozás sem piskóta, mire minden rendben.
Mindezekhez pedig elengedhetetlen a német nyelvtudás.
Nem nagyon tudom már a németet!De kint csak előjön ismét!:) Elkezdtem megint tanulni!
Még nem fogok dolgozni,mert a kisfiam 2 éves,még vele leszek otthon!Te dolgozol?
Jó lenne ha találnánk olyan lakást ami nagyon jó és nem kérnek olyan sok közvetítői díjat!:)
Nem, nem rokonokhoz mentünk. A férjem fogtechnikus és kint kapott egy remek munkalehetőséget, amit kár lett volna kihagyni. Én pedig velementem. Bérelt lakásban lakunk. Nem, nekem még nincs gyerekem.
Hát sok mindent magunkkal vittünk, bútorokat viszont kint vettünk. Ruhákat természetesen, nameg az egész konyhát tokkal, vonóval... cipeltük ki.
Te dolgozni fogsz kint? Mennyire beszéled a nyelvet?
Azért boltba,bankba,postára,gyógyszertárba egyedül is elmegyek...:-)Úgy mondom ahogy tudom,akkor lassitanak és irodalmi németre váltanak.Ez az osztrék német....nem ragoz rendesen,nem mindig tartja a szórendet.Rájöttem nekem se kell görcsölni rajta.
te se izgulj,főleg ha van valami alapod hamar menni fog.
További ajánlott fórumok:
- Férfiak összeköltözés előtt és után
- Költözés előtt!
- Mennyi idővel a kiköltözés előtt kell jelezni a lakás tulajdonosának?
- Ki kell húzni költözés előtt az önleolvasztós hűtőt?
- Irány külföld! Mik az első lépések, amiket érdemes végigjárni kiköltözés előtt?
- Költözés előtt állunk, a kérdésem az lenne, hogy le kell-e jelenteni az államkincstárnál az új címet?