Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ki ismer legényfogó receptet? fórum

Ki ismer legényfogó receptet? (beszélgetés)


2013. ápr. 1. 09:26
Legényriasztó recept nincs?....:o)
14. 61f3d27819 (válaszként erre: 12. - Anaterra)
2009. ápr. 16. 18:26

Legényhódító!


nekem ez van ezen a néven, csináld meg nagyon fincsi...:))


5 dkg vaj

2 tojás

10 dkg cukor

1 evők. méz

ezt kikeverjük, és hozzáadjuk a 40 dkg lisztet 1 kávésk. szódabikarbónát és 3 lapot sütünk.


Töltelék!

0,5 l tejet 8 evők. lisztet sűrű péppé főzünk 25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a pép kihült összekeverjük a krémmel, 2 részre osztjuk egyikbe vaniliát a másikba kakaót teszünk, és a lapokba kenjük.


Máz!

4 evk. tejet, 4 evk. cukrot, 2 evk. kakaót megfözünk, majd a végén 6 dkg vajat adunk hozzá és a tetejére kenjük.

2009. ápr. 10. 08:20
manapság:)
12. anaterra (válaszként erre: 11. - 61f3d27819)
2009. ápr. 10. 08:20
A legényhódító az egy diós süti? Mert a receptkönyvemben van olyan hogy legényhódító, de azt nem úgy kell készíteni. Bár már azon is elgondolkodtam, hogy az 1920-30-as években aggadták rá ezt a nevet, lehet hogy maanpság teljesen más néven fut és azért nem találom.
11. 61f3d27819 (válaszként erre: 1. - Anaterra)
2009. ápr. 9. 19:40

Szia!

Nekem olyan receptem van aminek a neve LEGÉNYHÓDÍTÓ!

Ha kell szólj és szívesen leírom.

2009. ápr. 9. 19:01
Legenyfogo leves; 25dkg marhahus, 10dkg serteshus, 50dkg marhacsont, 20-25 dkg vegyes zoldseg, 1 hagyma, so, bors, paprika. A zsemlyegombochoz; masfel zsemlye, 1 kiskanal reszelt hagyma, 2 dkg zsir, 2 tojas, 1 evokanal zsemlyemorzsa, so, bors, petrezslyemzold.A csontot hideg vizben feltesszuk foni, ha forr, a habjat leszedjuk. A levest bezoldsegeljuk, fuszerezzuk, soval, borssal, paprikaval. A kockara vagott marhahust kulon edenyben egy kis vizzel feltesszuk foni, mikor felig megfott, hozza adjuk, a szinten kockara vagott serteshust is. Raszurjuk a csontlevest, es keszre fozzuk. A zsemlyeket apro kockakra vagjuk, es kisse megpiritjuk. Kis zsirban megparoljuk, a hagymat, hozzaadjuk, a petrezselymet, a piritott zsemlyekockat, a tojasokat, a fuszereket, es a morzsat. Osszedolgozzuk, ha lagynak talaljuk, adjunk hozza egy kis lisztet. Gombocokat formalunk belole, sos vizbe fozzuk ki. Jo etvagyat kivanok hozza.
9. anaterra (válaszként erre: 8. - C0c88e77c0)
2009. ápr. 9. 18:58
Mennyiségek részben hasonlatosak, de az én esetemben, nem kell lapokat készíteni. De kiváncsivá tettél ezzel a recepttel.
2009. ápr. 9. 18:54

illetve mégegy!


Hozzávalók:

Tésztához:

50 dkg lisz

10 dkg vaj

15 dkg cukor

1 cs.vanilia cukor

fél citrom leve

1 citrom reszelt héja

1 dl tej

1 dkg szalakáli

2 egész tojás


Krémhez:

4 tojás

5 ev.kanál kakao

5 ev.k cukor

5 ev.k liszt

7 dl tej

10 dkg vaj


Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyurjuk és 4 lapba sütjük .

A krém:

4 tojássárgáját 5 ev kanál kakaoval 5 ev k.cukorral kikeverjük.Adunk hozzá 5 ev k lisztet simára kavarjuk és 7 dl tejjel felengedjük.Sűrű krémet főzünk belőle.

Még melegen belekeverünk 10 dkg vajat végül a tojások felvert habját.

A lapoket ezzel töltjük meg.A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.Másnap lehet szeletelni.


Tanácsok:

Kiválo ha nem azonnali fogyasztásra szánjuk másnapra puhul meg de 1 ,2 napig is eltartható

2009. ápr. 9. 18:53

ezt találtam:


Tészta:


60 dkg liszt, 1 dkg szalakáli, 20 dkg cukor, 5 dkg zsír, 3 egész tojás. Összegyúrjuk, 6 lapot sütünk.


Krém:


1 l tej, 30 dkg cukor, 1 vanillincukor, 2 dkg kakaó, 4 evőkanál liszt, 1 Ráma.


A cukrot megpirítjuk és felengedjük a tejjel, amibe csomómentesre elkevertük a kakaót és a lisztet. Sűrűre főzzük, ha kihűlt belekeverjük a Rámát és a vaníliás cukrot.

6. d4a2436008 (válaszként erre: 3. - Endris)
2009. ápr. 9. 18:44
Volegenyfogo;35dkg lisztet,18 dkg vajjal, keves soval fel sutoporral elmorzsolunk, hozzaadunk 2 tojas sargajat keves tejfollel konnyu tesztat gyurunk. Cipoba formazva pihentetjuk. Toltelek; 20 dkg sovany fott sonkat megdaralunk, 20 dkg tehenturot attorunk, 5 dkg vajat, kis sot es 2 tojassargajat adunk hozza.A tojasfeherjeket habba verjuk, es osszekeverjuk, asonkas- turos toltelekkel. A tesztat kinyujtjuk, es mint a buktat, megtoltjuk, a toltelekkel. Tojassal megkenjuk a tetejet, es megsutjuk. Kivalo borkorcsolya.
5. anaterra (válaszként erre: 3. - Endris)
2009. ápr. 9. 18:23
Ez már hasonló, de nem kell hozzá barack
4. anaterra (válaszként erre: 2. - Bc601cb700)
2009. ápr. 9. 18:21
Köszi a lehetőséget. Ez egy olyan recept lenne, amihez szalalkáli kell a tésztához, és a közepé krém van, de az egy kakaós valami
2009. ápr. 9. 18:09

Én ezt ismerem, nekem ez a receptem van meg.


Legényfogó

1/2 kg lisztet 1 csomag sütőport, 25 deka cukrot, 20 deka zsírt, 2 egész tojást és 1 csomag vaníliacukrot gyúrótáblán jól összegyúrunk.

A tésztát két részre osztjuk s egyik részhez 3 szelet csokoládét gyúrunk. A tésztákat külön- külön félujjnyi vastagra nyújtjuk s pogácsaszaggatóval kiszaggatva zsírozott tepsibe rakjuk. A világos korongocskákat kristálycukorral megszórjuk s így sütjük. Sütés után a világos karikák alját barack vagy más gyümölcsízzel megkenjük s így egy-egy csokoládés korongocskára téve tálaljuk

2009. ápr. 9. 18:09
Szia! Nekem van egy receptem, amit így hívunk. Két barna linzer között van egy piskóta vanilia krémmel összeragasztva. Ha ez érdekel, szívesen elküldöm
2009. ápr. 9. 18:00
Szeretnék húsvétkor legényfogó sütit csinálni, de amilyet én szeretnék azt nem találom szakácskönyvekben. Aki anno készítette, 2 éve meghalt és a receptje igencsak hiányos. De azt tudom, hogy isteni finom volt.Tudnátok segíteni? Akinek van receptje, ossza meg vele! 3 gyermekem igen értékelné!:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook