Ki ismer legényfogó receptet? (beszélgetés)
Legényhódító!
nekem ez van ezen a néven, csináld meg nagyon fincsi...:))
5 dkg vaj
2 tojás
10 dkg cukor
1 evők. méz
ezt kikeverjük, és hozzáadjuk a 40 dkg lisztet 1 kávésk. szódabikarbónát és 3 lapot sütünk.
Töltelék!
0,5 l tejet 8 evők. lisztet sűrű péppé főzünk 25 dkg vajat, 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a pép kihült összekeverjük a krémmel, 2 részre osztjuk egyikbe vaniliát a másikba kakaót teszünk, és a lapokba kenjük.
Máz!
4 evk. tejet, 4 evk. cukrot, 2 evk. kakaót megfözünk, majd a végén 6 dkg vajat adunk hozzá és a tetejére kenjük.
Szia!
Nekem olyan receptem van aminek a neve LEGÉNYHÓDÍTÓ!
Ha kell szólj és szívesen leírom.
illetve mégegy!
Hozzávalók:
Tésztához:
50 dkg lisz
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 cs.vanilia cukor
fél citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 dl tej
1 dkg szalakáli
2 egész tojás
Krémhez:
4 tojás
5 ev.kanál kakao
5 ev.k cukor
5 ev.k liszt
7 dl tej
10 dkg vaj
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyurjuk és 4 lapba sütjük .
A krém:
4 tojássárgáját 5 ev kanál kakaoval 5 ev k.cukorral kikeverjük.Adunk hozzá 5 ev k lisztet simára kavarjuk és 7 dl tejjel felengedjük.Sűrű krémet főzünk belőle.
Még melegen belekeverünk 10 dkg vajat végül a tojások felvert habját.
A lapoket ezzel töltjük meg.A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.Másnap lehet szeletelni.
Tanácsok:
Kiválo ha nem azonnali fogyasztásra szánjuk másnapra puhul meg de 1 ,2 napig is eltartható
ezt találtam:
Tészta:
60 dkg liszt, 1 dkg szalakáli, 20 dkg cukor, 5 dkg zsír, 3 egész tojás. Összegyúrjuk, 6 lapot sütünk.
Krém:
1 l tej, 30 dkg cukor, 1 vanillincukor, 2 dkg kakaó, 4 evőkanál liszt, 1 Ráma.
A cukrot megpirítjuk és felengedjük a tejjel, amibe csomómentesre elkevertük a kakaót és a lisztet. Sűrűre főzzük, ha kihűlt belekeverjük a Rámát és a vaníliás cukrot.
Én ezt ismerem, nekem ez a receptem van meg.
Legényfogó
1/2 kg lisztet 1 csomag sütőport, 25 deka cukrot, 20 deka zsírt, 2 egész tojást és 1 csomag vaníliacukrot gyúrótáblán jól összegyúrunk.
A tésztát két részre osztjuk s egyik részhez 3 szelet csokoládét gyúrunk. A tésztákat külön- külön félujjnyi vastagra nyújtjuk s pogácsaszaggatóval kiszaggatva zsírozott tepsibe rakjuk. A világos korongocskákat kristálycukorral megszórjuk s így sütjük. Sütés után a világos karikák alját barack vagy más gyümölcsízzel megkenjük s így egy-egy csokoládés korongocskára téve tálaljuk
További ajánlott fórumok:
- Milyen jó krumplis pogi receptet ismertek?
- Nem ismertek véletlenül egy bizonyos zöld süti receptet?
- Milyen tuti ablakpucolási receptet ismersz?
- Kókuszhavas házikó. Ismer valaki ilyen receptet?
- Milyen sós, omlós rúd receptet ismertek?
- Milyen házilag készített mosogatógép por/tabletta/gél receptet ismertek?