Ki hogyan bírja még fizetni hiteleit a gyengülő forint miatt? Veszélybe került e a házad, kocsid? (tudásbázis kérdés)
Nekünk autó és személyi hitelünk van. Szerencsére nem emelkedett sokkal, még bírjuk. Nekem is volt autóm, de hiteles volt és mivel jött a pici, eladtam tavaly. Nem bántam meg, mert azt már nem bírtuk volna el, ugyanis októberig még TGyás-t kaptam, de mostmár csak Gyed-et, ami igen kevés.
Szerettünk volna felújítani, de nem tudom, hogy miből és mikor. Hitel nem nagyon akarok már felvenni, inkább minden évben valamit megcsinálunk a házunk és talán 50 éves koromra olyan lesz, amilyet akartunk.
Nem lehet mindent egyből, már belenyugodtam. :(
Erről van szó, tömködik a lyukakat, egy hitelt hitelből fizetnek vissza, azt meg egy másik hitelből.Bármire van szükség, ahelyett hogy sokan használnák a józan eszüket, inkább felveszik a hitelt.Mert ez kézenfekvő és azonnali.
Itt is van olyan aki azt írta a hsz-be hogy inkább bevállalt személyi kölcsönt hogya lakáshitel önerejét kifizesse, minthogy albérlet mellett szépen ugyanazt a pénzt félrerakja
Értem. Maga a válság szó a prognózisaitokban mit jelent?
:)
na, hát akkor a 310 huf/eur árfolyamra is számítottatok (azt nem írod milyen távon). na, hát akkor annál sokkal jobb a helyzet:)
azért megnézném hány ügyfélnek reklámoztátok a prognózisaitokat amikor hitelt akartatok eladni neki
attól, még hogy egy bankfiókban dolgozik....
:))
Ezt nem mondod komolyan, hogy még ősszel sem tudtatok a válságról?
Az összes gazdasági lap erről ír már vagy egy éve.
A mmagyar az ilyen.Sajna látszatból akar jól élni, és sokszor nem gondolkozik.Most egy példa:
Megveszi a lakást hitelből, kell bútor, kell minden a lakásba, és arra is hitelt vesz fel, ez már eleve egy butaság, ugyanis senki nem fog egy rossz szemmel ránézni, ha nem virít a lakásban rögtön egy szekrénysor, egy franciaágy stb..
hanem alszik egy matracon, és nem tv-zik.De nem.Inkább hitelt vesz fel, hogy berendezze, és amit a kamatokra elkölt abból játszva megvehet még plusz dolgokat is ha vár 5 évet, vagy akár 6-ot.
Az tuti hogy sokan úgy vágnak bele, hogy nem járnak kellően utána.Anno az otp is elindította a világhitelt japán jen alapon.
Hányan bukták azt is.Vagy nem nézik meg rendesen az apró betűs részt, ott vesznek fel hitelt, ahol a legkönnyebb.Én pl devizában sosem vennék fel, mert hosszútávon nem biztos hogy jól járnék, ha mégis felvennék csak rövid lejáratú kölcsönt, és nem olyat ami hosszú évekre, akár évtizedekre is leköt.
Pontosan. Sőt, továbbmegyek: nem szégyen a hitel sem, ha valaki képes törleszteni. Aki biztos abban, hogy 15-20 évig egészséges lesz, lesz megfelelő jövedelme arra, hogy komolyabb gond nélkül törlesszen, az vágjon bele. Persze még az is kell, hogy legyen annyi esze, hogy megértse, mire vállalkozik.
Lehetett volna forintalapú hiteleket is fölvenni, nem kényszerítettek senkit a rizikós devizaalapúra.
Hát ebben egyetértünk.
Nem szégyen az albérlet, a busz és a villamos sem.
További ajánlott fórumok:
- Fukusima atomerőmű . A megengedett háttérsugárzás 1000-szeresét mérik! Mekkora veszélyben lehetünk?
- Segítsetek, a volt férjem nője zaklat, fenyeget, és a kislányom is veszélyben van....
- Fiatalok veszélyben
- Meddig mész el, hogy megtartsd a terhességed, ha már úgy érzed a saját egészséged veszélyben van?
- Jó ötlet úgy kiválasztani az esküvői tanúmat, hogy szándékosan veszélybe sodrom magam? És az lesz az aki segít?
- Akiknek veszélyben az otthona(árverés)