Ki, hogyan altatja gyermekét!? (beszélgetés)
Amikor kicsi baba volt a szemöldökét símogattam és olyankor be-be hunyta a szemét, majd egyszercsak csukva maradt neki.
Most már az is elég neki ha mellette vagyok. A térdemhez teszi a lábát, hogy meggyőződjön róla, hogy ott vagyok és maradok mellette. Így 5-10 perc alatt képes elaludni, olyan mélyen, hogy még tévézni is tudok.
Szopizás után beteszem az ágyába és felhúzom neki a körforgós zenélőt,vagy énekelek neki.Mostanában már szopizás közben elalszik.Most kezdett jönni a foga,így sokszor felkel éjjel,de ringatással,énekléssel,vagy cicivel jól megnyugtatható.Volt,hogy elkezdtem vele játszani,de rosszul tettem,mert utána esze ágában sem volt már aludni,így hajnalig nevetgélt,sikongatott... :ppp
Vigyázok arra,hogy ne legyen meleg a szobájában,mert akkor is nyűgösen,sírva ébred.
Ez nagyon durva,sokáig bírni sem lehet...Nekem 3 éves a kisfiam és elég jó alvó,de voltak nehéz éjjelek.Én egy sokak által vitatott könyvből merítettem segítséget és használt első éjjel után(Aludj jól gyermekem)mindig.De ha ezt nem szeretnéd kipróbálni,akkor vmi mással próbálkozzatok,de játszani szerintem ne játszatok éjjel semmiképpen.
Van egy barátnőm és az Ő kislánya uezt csinálta sokáig.Most lesz 3 éves és kb 3-4 hónapja alussza át az éjszakákat,de a délutáni alvás kimarad neki régóta.Kicsi vigasz...:o)
Ne szomorkodj!
Nekem is a kisfiam(11h) és éjszaka van,hogy jobb esetben 3-4 rossz esetben 7-8 szor ébred és ilyenkor meg kell szopiztatni,vagy sétálni vele,vagy játszani.Az elmúlt éjjel kb 1 ó aludtam,este 8-kor tettem le de már 9 kor,11,kor fent volt ez ment 3-ig és utána már el sem aludt.csak de 10 körül.ehez mit tudtok mondani?mit csináljak?
lefekszem aludni délután, ő meg csatlakozik ha megunta a játékot.
este lefekszünk villany lekapcs aztán még szorakoztatja magát egy darabig ( nállunk is velünk alszik)
Ja és fogja a cicim, ahogy leáltunk a szoptatással elkezdett tapizni:) még jó, hogy csak alvás előtt. a sogornőm lánya -5 - éves de az utcán is benyúl a blúza alá
Sziasztok!
Este tápszer, nappal tea, és miután megette/ ivott amennyit kért, berakom a kiságyba, és pár percig simogatom a hátát. Ha szerencsém van és eltaláltam a megfelelő pillanatot, akkor elalszik 5 percen belül, de ha ő úgy gondolja, hogy még nem kellőképpen álmos, akkor felül, és feláll, és akkor később ismétlés, ugyanilyen módón.
Sziasztok!
Az én lányom 2 éves és még mindig csak a cicin hajlandó elaludni.Nekem már egy kicsit kínos de mit csináljak mikor "harcol" érte?Ha valakinek van jó ötlete írjon!
Helló mki!
Az én lányom 4,5 éves, mindig úgy alszik el, hogy kispárna a kezében, amivel simogatja magát, és langyos tej :)))
További ajánlott fórumok:
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Akik 40-esen, 50-esen vállalnak gyermeket-hogyan képzelitek el a jövőt?
- Vega szülőként hogyan etetitek a gyermeket? Esznek húst?
- Ti hogyan kezelitek gyermeketek hisztijét?
- Hogyan neveljünk öntudatos, de szófogadó gyermeket?
- Ki hogyan altatja a gyermekét?