Ki hogyan altatja a gyermekét? (beszélgetés)
Valaszd kette. Igen, igenylik a kozelseget, de nem attol lesz kotodobb a kapcsolat h fizikailag mindig kozel van hozzad. :) erted?:) nyilvan jot tesz mindket felnek es jolesik, de a kotodo neveles psziches dolgokon alapul :) attol mert pl hurcolod de nem veszed fel ha sir, nem lesz erosebb a kapcsolat. Remelem erted.mirol beszelek. :)
Ket lanyom van es mindketto ram volt gyogyulva fizikailag is, az egyik igy a masik ugy :)
Igen, nagymama vagyok.
Mégpedig "büntetett előéletű" - de ez már a családi titkok kifecsegése lenne, ha részletezném, hogy miért. :-)
(Csak annyit erről, hogy amikor megszületett az első unokám, mint "afféle", elkezdtem mondogatni a tapasztalataimat a fiatal anyukának... Amíg csak egyszer a fiatal anyuka rám nem szólt: "Jól van, anyu, de az internet erről mást mond." Azóta, persze, megtanultam, hogy az internet tényleg sok mindent MÁSKÉPP tanácsol, mint ahogy én tanultam az anyukámtól. :-D)
Pontosan.
S azóta már a gyerekeim is nevelgetik a saját gyerekeiket...
(Különböző 'módszerek' szerint... :-)
...Azt azért nem fogom elfelejteni sosem, hogy előfordult néha, hogy addig altatgattam a gyerekemet, hogy én aludtam el előbb - a fáradtságtól.)
Születésétől kezdve írtam. Az első 2-3 hónap nehéz, mikor fájhat a hasa, sír, de az általában nem éjjel volt, hanem estefelé. Olyankor kivettem a kiságyból, sétálgattam vele a szobában.
Fél évesen már nem volt probléma.
Ezt minden szakember elmondja hogy nem ennyin múlik,
De mindegy. Vannak eleve jól alvó babák, gyerekek meg rossz alvók is.
"Ki hogyan altatja a gyermekét? "
Nálam a papucs vált be a leghatásosabban..-))
Mi csak egy szobában aludtunk, mikor ilyen pici volt a babánk. Tőlem kb.2 m-re volt a kiságy. Sosem aludtunk egy ágyban. mikor megszületett a tesója több, mint 3 év múlva, akkor apuka aludt a nagyobbal egy szobában, én a picivel a másikban, de azután sem egy ágyban. Eltelt kb. fél év, és utána a két gyerek aludt az egyik szobában, mi szülők a másikban.
Soha nem kellett őket altatni. Mindig meséltem este - azért kicsit később, nem fél éves kortól - utána altatódal, puszik, és jó éjszakát. Ez volt a " program", ezt szokták meg, este 8-tól enyém volt a világ, aludtak. Nem ismerem az az altatási gondokat. Volt napirend, tudták, mi után mi jön, eszükbe se jutott sírni, cirkuszolni.
Ha a szülő nem következetes, a gyerek rabszolgát csinál belőle. Láttam már ilyet.
En is a szulommel aludtam nagyon sokaig. :) a kisebbik lanyom pedig velunk 5.5 eves koraig, nemreg valtunk szet, mert mar alig aludtan ugy rugkapalt😆😆 abbol eredt amugy h amikor elaludt es nagyobb volt mar, nem tudtam berakni a kisagyba, olyan nehez volt😃
Sztem ne foglalkozz senkivel, csinald azt ami nektek jo, kenyelmes, legegyszerubb
Nem aludt velünk,,,,mert pici ágyunk volt:P
A kiságy mellett volt fotelom,,odaültem mellé dumálgattam halkan, dúdoltam(csoda hogy kibírta)simogattam kicsit ,,és pikkpakk elaludt.Bár legtöbbször magától is.
Ahogy érzed!!! Te tudod úgyis legjobban mi kell neki és neked.
Én beszereztem egy Adamo hintat mikor kb 5 hónapos volt mert már kellett egy kis idő nekem is nap közben lakást intézni stb. De este együtt aludtunk sokáig. Most 19 hónapos és saját szobában alszik, de cicin alszik el. 🤷♀️
További ajánlott fórumok:
- Mesélnétek egy kicsit arról, hogy hogyan választottatok nevet a gyermeketeknek (esetleg, ha egyikőtöknek sem voltak előtte kedvencei)?
- Akik 40-esen, 50-esen vállalnak gyermeket-hogyan képzelitek el a jövőt?
- Vega szülőként hogyan etetitek a gyermeket? Esznek húst?
- Ti hogyan kezelitek gyermeketek hisztijét?
- Hogyan neveljünk öntudatos, de szófogadó gyermeket?
- Ki, hogyan altatja gyermekét!?