Ki akar leszokni velem a cigiről holnaptól? (beszélgetés)
De komoly, én 2012 március 16-án tettem le:) De ebben pont az volt az izgalmas, hogy vakon fejest ugrottam az egészbe és felégettem magam mögött minden hidat. Mármint elköltöttem a pénzem, és az összes maradék cigimet eltördeltem, és kidobtam a kukába, hogy esélyem se legyen rágyújtani. Voltak is rémálmaim, 3 napon keresztül, és alig tudtam aludni. De mégis úgy éreztem, hogy megéri.
Nekem amúgy az volt a legnagyobb félelmem, hogy elfogy a cigim és nem tudok rágyújtani. Részben emiatt a félelem miatt is döntöttem úgy, hogy leteszem. Muszáj volt tőle megszabadulni.
Én valóban leszoktam!
Kb. egy hónappal korábban (március 15.-e volt több napos ünnep) és akkorra már nem is vásároltam! Akkor este 7 körül rámjött, azt hittem megveszek egy szálért, képes voltam lemenni a szomszéd vendéglőbe, és vettem egy dobozzal.
Egy hónappal később ápr. elején húsvétra még úgy intéztem, hogy az ünnepekre legyen, ha kell, és majd ünnep után veszek, ha mégis...
Hát így volt: április 8.-án húsvét hétfőn elszívtam az utolsót, és ünnep után kiskeddtől kezdve már nem is vásároltam.
Csak azért, hogy vészhelyzetre legyen itthon, nem vásároltam... és nem is kellett!!!
Igen, érzem az illatokat, érzem az ízeket!
De én azóta egyetlen szálat sem, és nem azért mert megfogadtam, vagy hasonló! Egyszerűen nem is kívánom, és úgy érzem, a legnagyobb büntetés lenne számomra, ha valaki rá akarna kényszeríteni... Négy év óta egyetlen szál sem, nehéz volt, de megérte!
...holnaptól?? Miért nem mától???
Mindig eszembe jut a vicc, amikor Arisztid kiírja az ajtóra: "A halál holnap jöjjön!" ... az pedig odamegy minden nap, de mivel ugyanazt a szöveget olvassa, ...
Holnap! Kezdd el ma, itt és most!
Én is megnéztem a kalkulátort és ezt az eredményt kaptam :) borzasztó :)
Az Ön leszokásának eredménye számokban:
dohanyzas.hu
2009/10/15 12:00 óta az eltelt dohányzásmentes idő:
6 év, 5 hónap, 26 nap, 10 óra, 42 perc.
A leszokás óta el nem szívott cigaretták száma: 82950 db.
Az így megspórolt költség: 1 659 000 Ft
Egyéb adatok:
Ezen idő alatt nem füstölt el 82,95 kg. dohányt,
nem szívódott fel a szervezetében 165,9 gramm nikotin,
nem mérgezte magát 497.7 gramm kátránnyal és 414,75 gramm szénmonoxiddal.
...szóval egy leszokást segítő alkalmazást. Most lestem meg, 1104 napja nem gyűjtöttem rá, de ami izgalmasabb, hogy 900ezer Ft megtakarításnál járok, az akkori cigiárakkal számolva. Engem ez is motivált nagyon.
Sok sikert!
Én tuti nem.
Amúgy nekem anno az vált be, hogy az összes létező cigimet megfogtam és egyenként széttördeltem, és a pénzemet is elköltöttem, hogy még csak ne is tudjak venni. Ezzel szembenéztem a félelmemmel, hatásos volt. Utána 3 hónapig nem cigiztem. Most meg úgy vagyok vele, hogy napi 6 szálat szívok, gyengét, azzal nem károsítom magam. Mi ez a napi egy doboz kék Viceroyhoz képest?
Maga a normális készlet 20 30 körül van, utana nekem 5, páromnak 10 körül volt a liquvid, netről rendelünk mindent. Igy hogy én már nem szívom, egy tizesbe van benne.
Nekem egy gagyi szettet vettünk 12 ezerért, de el voltam vele azt a fél évet amíg szívtam.
Sziasztok! Mi a férjemmel e cigi segítségével szoktunk le a cigiről. Ő 15 év, én 5 év után. Fél év e cigi után meguntam, es teljesen leraktam, semmit nem szívok azóta (lassan 1 éve). Párom már a nikotin menteset szívja, de már erősen érlelődik benne, hogy ezt is lerakja.
Volt előtte több próbálkozás, de nem ment, csak így.
Egyébként sokkal könnyebb volt elektromos cigiről leszokni, mint a rendesről.
Párom kicsit zizi volt egy darabig, amikor áttért a rendesről az elektromosra, de semmi extra.
Boldoggá tesz, hogy nem függök ilyen káros es rohadt drága dologtól. Mintha egy hatalmas szikla esett volna le rólunk. És havi 60.000 forinttal bentebb vagyunk :)
Szia! Szerintem azzal van a baj, hogy mindig holnap akarod abbahagyni! Tedd meg ma!
Én úgy szoktam le 2009-ben, hogy délben elszívtam az utolsó cigim felét, és akkor ott amikor beoltottam, eldöntöttem hogy nincs több. És nem volt! A falat tudtam volna kaparni kínomban, de elhatároztam valamit és erős maradtam. Erősebb a vágynál, a kínnál! Örülök hogy megtettem! Azt sem tudom hogy aludtam el aznap este, de arra emlékszem hogy másnap reggel nem tudtam hol igyam meg a kávémat, mert addig az erkélyen cigi+kávé, cigi+cigi+kávé. Így kezdődtek a napjaim.Kb. 2 hét volt rohadt nehéz, de kigyógyultam :) álmomban kívántam meg egyszer, rágyújtottam, de amikor felébredtem nagyon örültem hogy nem tettem, csak álom volt. Napi 2 dobozzal szívtam. Lassan 7 éve hogy nem volt a számban, szerintem mindenkinek sikerülhet csak el kell határozni! Menni fog!
A módszeremet szívesen elmondom, bár eddig senki nem próbálta ki.
Nekem úgy sikerült, hogy 1 hónapon keresztül nem szívtam le a cigit, csak kocáztam :) Kellett a mozdulat, de egy hónap múlva már az sem.
További ajánlott fórumok:
- Le akarok szokni a dohányzásról-Velem tart valaki? Holnaptól!!!!
- Próbáltál már leszokni a cigiről?
- Holnaptól akkor úgy túrázzunk, hogy akár félúton a Remete barlonghoz is előugorhat egy rendőr mert nyilván nincs a hegyekben maszk rajtam?
- Holnaptól teljes erőbedobással: alakreform! :) Akar valaki csatlakozni?
- Leszokni a cigiről és fogyókúrázni egyszerre?
- Ugye holnaptól senki nem akar fogyókúrázni?