Kezdőnek tudnátok ajánlani szakácskönyvet? (tudásbázis)
Azért tegyük hozzá, hogy a net tele van xarral is. A videókat beleértve, amiket nem tudod, hogy vágtak meg.
A Horváth Ilona szakácskönyvben nem lesz ilyen. Nem lesz benne semmi trükkös exta, de működik., És ha utána nekiallsz mást készíteni tudni fogod, hogy a vajas tésztát magas hőfokon sütjük, tempurat szinten, a tapikonsk idő kell az ázsiai levelekben.
A youtube tele van recepttel, ráadásul látod, is mit / hogyan, annál szemléletesebb szerintem nincs.
Miért ragaszkodsz a könyv formához?
Ez 20 evesen azzal az otlettel vagtam sajat uzletbe, hogy annyi mindent szerettem volna kiprobalni, amit meg nem ettem, de nem tudtam hozza alapanyagokat venni. Kb. 25 eves koromig nem foztem porkoltet, pedig szeretem. Egy kezemen meg tudom szamolni, hagyszor csinaltam fozeleket. De a profi konhai chef vevoim neha kertek tolem szakmai tanacsot, mert tempurazott deneverszarnytol a szuvidolt bekabelig en mindent kiprobalok, szakmai kiallitasokra jartam, amit nem kostoltam meg, arrol altalaban tudtam, melyik konyvben, mit, hol talalni.
A 21-22 eves magyar kolleganom ket ev Angliban eles utan meg csak magyar kajakat foz. O is, a parja is, azt szeretik. Sokan vagyunk, sokfelek.
A Jamie Olvier konyvek, videok, pl. eleg szajbaragosak, egyszeruek, es trendiek, de mondjuk ha valaki nem tudja mennyi sot kell tenni az etelbe, nem buztos, hogy hazi keszitesu tesztat akar gyrurni meg kapasbol mozsarra beruhatni, mert pestot akar csinalni.
Anyámtól, nagymamámtól és nagynénitől tanultam, de Horváth Ilona szakácskönyve mindig kéznél volt.
H Ilona nem rossz kezdésnek, de a mai fiatalok már nincsenek oda a régi hagyományos kajákért, változott az izlésük.
Inkább keress a neten divatosabb kajákra. Miután a fiunknál befaragtam édesanyám nagyanyám főztjeivel, szinte én is csak a netről főzök.
Így igaz,ha az ott leírtakat megfőzöd,mindent tudsz!
Én sem emlékszem a mennyiségek hogy vannak megadva,de szerintem ezt ki kell tapasztalni.
Én eleve nem főzök sósan,ha valakinek adok a főztömből, mindig hozzáteszem,sózni lehet utólag is.
Vasi zalai parsztételek.
Ábrahám Gézáné.
A cím ne ijesszen meg:DD Normál/mindennapi magyar konyha ,levesek főzelékek,tészták ,húsételek,sütik.
Van benne egy oldal:házi mértékegységek átszámítása.
Tökéletes kezdő könyv/libri
Kipróbált,érthető:)
Sziasztok! Kezdő szakácskönyvet keresek, viszont olyat, amiben nem az van, hogy só, bors, stb., ízlés szerint, hanem konkrétan leírja, hogy fél kk. 1 tk., vagy hasonló. Valami ötlet erre? :)
Köszi a válaszokat
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készül a Tisza család szakácskönyvében szereplő piskótakuglóf?
- Tudtok felsorolni szakácsokat, cukrászokat és szakácskönyv írókat?
- Spar Mesés szakácskönyv matrica csere-bere
- Minek a rövidítése a szakácskönyvekben az 1 tk?
- Milyen szakácskönyvet ajánlanátok teljesen kezdőknek, amiben az alapok (pl. rántás készítése) is részletesen le vannak írva?
- Keresem Domokos Lászlóné - Mindentudó szakácskönyvét, honnan tudnám megszerezni, tudja valaki?