Kevesebb folyadékot iszol meg egy nap 1 liternél? (beszélgetés)
És mit csináljon az, aki átlag 3-4 litert iszik egy nap??
Jó, 4-et csak akkor, ha mozgok.. de akkoris.
Na lányok,egy kis "vigasz" a keveset ivóknak.
Most találtam a neten.
Ezentúl elég lesz "csak" 2 litert inni naponta :)
Ime a szöveg,amit kimásoltam:
" Túl sok folyadék – A szervezet egészségesen tartásához elengedhetetlen a megfelelő folyadékbevitel, ám ezt sem szabad túlzásba vinni. Napi 2l folyadéknál ne igyál többet, és annak nagy részét a nap folyamán fogyaszd el, hogy az éjszakai alvást ne kelljen pisiléssel megzavarni."
Én mióta az eszem tudom azóta nem iszom elég folyadékot:( Valahogy soha nem is foglalkoztatott pedig nyáron is 1-2 pohár vizet vagy üditőt ittam csak meg.
Aztán történt valami és azóta iszom ha kell ha nem .
Magyarán betolytam de nem kicsit.
Egy rutin vizsgálatra mentem és vért vettek . Már ott a vérvétel közben a nővér mondta ,hogy olyan sürű a vérem ... Akkor hírtelen mindenre gondoltam csak épp arra nem ,hogy a kevés folyadék fogyasztása miatt van . Egyébbként sem akkor sem elötte nem voltam beteg és még fejfájós sem vagyok. Ha akkor nem kell ez a vérvizsgállat meg sem tudom ,hogy sürü a vérem ,de engem ez miatt be is utaltak a kórházba. Egyből kaptam az infúziókat és ott volt időm elgondolkozni ,hogy milyen következményei lehetnek annak ha nem iszom . Jöt a doki és szépen rám is hozta a szívbajt azokkal amiket mondott. Mikor kijöttem a kórházból próbálkoztam az ivással de egyszerüen ahogy ti is írjátok nem volotam szomjas:( Pár nap telt el és be kellett mennem a fiam sulijába. azóta azt mondom ,hogy ez nekem valami jel volt. Az egyik tanár kint üldögélt a kertben . Persze ő nem tudta ,hogy én miért voltam kórházban stb... És kezd mesélni nekem ,hogy ő most jött ki és egy agyvérzésen van túl. A harmadik mondata megmaradt bennem és azóta iszom ha kell ha nem .ÉVEKIG NEM ITTAM ELEGET ÉS BESŰRÜSÖDÖTT A VÉREM ... Azóta sem szeretek inni de lenyomok 1 liter vizet vagy teát ,üditőt. Persze lehet ,hogy ez is hajlam kérdése de én nagyon berezeltem akkor.
Szóval érdemes erőltetni az ivást :(
nemtudom sokan hogyan tudnak 3litert meginni...én csak ámulok ezen.
Nekem valahogy nem megy:(
Nagy nehezen, de megittam 2 litert.
Na majd holnap!!!!
Sziasztok!
SZóval ma még csak 1,3 liter folyadéknál tartok. De már pisiltem annyit!!Egész délelőtt úton voltam és rázós volt megoldani a pisilős dolgot, annyi benzinkúton, mint ma.....már rég voltam.
Na megyk és iszok:) mert nagyon le vagyok maradva:(
Tényleg nem fontos csak a víz. De a teáknak is van mellékhatásuk. Persze a zöld tea, vagy a gyümölcs tea jó, de legjobb a fehér tea. Szerintem a víz mellé kell fogyasztani a teákat kiegészítőként:)
A legjobb ha édesítés nélkül. De ha így nem ízletes akkor mézzel, vagy barna cukorral, de semmiképpen sem édesítőszerekkel. A mézet is már akkor tegyük bele ha nem forró a tea!
Üdv mindenkinek!
Sziasztok!
Én is keveset ittam. Kb. 3 hete viszont nagyon sokat naponta. Nagyon nehezen vettem rá magam, mert ugyebár a víznek nincs íze és nehéz belőle sokat inni. Igen de éreztem, hogy fájdogál a vesém és a gyomrom is. A gyomorsav túltengést is megakadályozza a sok folyadék.
Tudom, hogy nehéz, de mindig ott kell legyen az ember mellett a vizes flakon és egy pohár. Ezt is agyban kell eldönteni, hogy most pedig iszom és kész:) Nem szabad megvárni míg fájdalommal jelez a szervezetünk!!! Persze saját kárán tanul az ember:) :)
Fel a fejjel és le a vízzel!!!! :)
Sziasztok!
Egy liter piszkosul kevés! :O Nagyon nem jó a szervezetnek... Én is régen kevesebbet ittam, de most a minimum az napi 3 liter.
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen folyadékot iszik?
- Miben befolyásolja a reggeli tesztet az, hogy előző este mennyi folyadékot iszol?
- Nagy hőségben kell-e a csecsemőknek a tápláláson felül plusz folyadékot adni?
- Ha kevés folyadékot fogyaszt az ember, az milyen betegséget okozhat?
- Mennyi folyadékot célszerű naponta fogyasztani? Függ ez a testsúlytól/testmérettől?
- Szerintetek hány liter folyadékot kéne inni naponta?