Két kutyasulit néztem ki és várnám a tapasztalatokat (beszélgetős fórum)
:)
Lassan el kell kezdenünk :) köszi a sok segítséget!
Nagyon ügyesek vagytok!
Az "égessük be anyát" produkció hasonlóan a gyerekekhez a legváratlanabb helyzetben jön elő:-)
Még nem vagytok elkésve semmivel. Az ideálisnak mondott kor oviba 3-7 hónap, suliba pedig - nálunk legalább is - 7 hónapos kor felett.
Viszont volt két olyan kutyás társunk is, aki ugyan sikeresen levizsgázott az előző csoporttal, de úgy érezte, hogy még nem elég biztos a fegyelmezésben így újra járták velünk is, csak újabb vizsgát nem tettek.
Nem vagyok oktató, csak a családunkhoz három kutya is tartozik. Sőt a lányomék kutyusával is szoros a kapcsolatunk.
Így összesen 3 Amstaff és 1 Bichon boldogítja mindennapjainkat.
Mi is járunk kutyaiskolába - Gödöllőn - itt nagyon ügyesen van felépítve az oktatás. Óvoda (nem kötelező, ha szocializált a kutyád, persze nem is árt) - Engedelmes 1, - E2 és ezek után jöhet a spec. képzés - amennyiben igény van rá. Aki pedig csak szeretne formában tartani a kutyát és persze önmagát, azok számára van a klub foglalkozás, ahol szintén szakképzett oktatók vannak.
Tapasztalatból tudom, hogy a Bichon - habár harmad akkora, mint a másik három kutya - épp annyira akar és szeret tanulni. Szinte játszva eltanulta a nagyoktól a dolgokat.
A csoportokban pedig vegyesen vannak a kutyák, éppen azért, hogy szokják egymás társaságát.
A tanulas a kutyaknak egyaltalan nem teher. Attol, hogy kistestu, meg ugyanugy tud, szeret, es akar tanulni. Barmit meg lehet nekik tanitani.
Szoval csak menjetek, nagyon fogjatok elvezni!
Köszi, ennyire nem vagyok felkészült és nem is igazán ilyen megközelítésben írtam amit írtam :).
Azért köszi.
A kicsi kutyán a méretet értem, 1,6 kg mini yorki, tehát a csibészelés nem lesz téme később sem, hiszen nem tudna igazán ilyesztő lenni :D.
Az engedelmesség alatt pedig a minden körülmények közötti visszajövetelt és ilyen alap dolgokat értettem, szóval nem nagyok az igényei, inkább csak a szükségessel terhelném ami a biztonságát célozza. :)
Esetleg oktató vagy? Kíváncsi lennék, hogy ekkora kutyáknál milyen eredménnyel lehet ezeket elsajátítani? :)
A tükörmódszer lényege, hogy a gazdát megtanítsák "kutyául".
Az oviban szocializálják a kutyát és néhány alap engedelmességre tanítják. Az E1 oktatáson az oviban tanultakon ráerősítése és a kötődés erősítése a cél.
A csibészelés csak a középfokú vizsga letétele után már egy spec. képzés.
Szia,
még mis em járunk, de a strázsát ajánlották nekünk, ott külön szemesztereket is lehet venni.
A másik amit én kinéztem a Gubacsi hídnál az Alfa.
Az ottani oktatás a tükör módszert is alkalmazza.
Mondjuk nekem nagyon kicsi a kutyám és csak engedelmességre szeretném oktatni nincs szükségünk csibészelésre :)
Sziasztok!
Két kutyasulit néztem ki, várnám a tapasztalatokat.
Az egyik a Strázsa a Népligetben a másik pedig a Dogfit Dunakeszin.
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Generalizált szorongás, ilyen vagy hosonló poblémákkal kűzdők hozzászólását várnám!
- Magamba néztem
- Ki lehet kerülni iwiw-en, hogy lássák kinek az adatlapját néztem meg?
- Szerintetek a 3 autómárka közül melyik a jobb? Alfa Romeo, Ford, Wolsvagen Golf? Ezeket néztem a használtautó kereskedéseken.
- Segítene valaki, hogy Győrben, vagy a közelében hol van kutyasuli?
- Vörös rózsával álmodni mit jelent? Sok helyen néztem utána, de semmi konkrét dolgot nem találtam. Esetleg saját tapasztalat?