Ki lehet kerülni iwiw-en, hogy lássák kinek az adatlapját néztem meg? (tudásbázis kérdés)
iPhone Google Szoftverbázis Szélessávkereső
Címkék:internetes csalás,iWiW
IWiW-es csalás terjed a neten
[origo]|2010. 10. 28., 17:10|Utolsó módosítás: 2010. 10. 28., 17:19|
3 komment
Címkék:internetes csalás, iWiW
eszközök:
A trükkös weboldal azt ígéri, némi ingyenreklám bevállalása ellenében olyan programot tölthetünk le, ami megmutatja, kik nézték meg adatlapunkat. Az ígéret azonban hamis, a letöltőoldal üres, ellenben a leírt metódussal egy piramisjáték önkéntelen reklámhordozóivá válik, aki bedől a csalásnak.
A profilt megtekintő ismerősök és ismeretlenek listázását ígéri a legfrissebb internetes átverés. A kiötlője csupán arra kéri az olvasókat, hogy osszák meg minél több ismerősükkel az oldalt, mert a felhasználók követése csak így működhet. A szöveg szerint az iWiW nem kínál ilyen szolgáltatást, ám egy külön program telepítésével elérhető a funkció.
Forrás: [origo]
Sem az egyszerű pénzkereset, sem az iWiW-es alkalmazás nem igaz
Jelenleg több mint hetvenen engedelmeskedtek a felszólításnak A bejegyzés szerzője egy képernyőképet is mellékel a nagyobb hihetőség kedvéért, ám azon csupán egy Windows Mobile-on futó böngésző látható, amiben az iWiW mobilos változata van megnyitva.
A profilt megtekintő felhasználókat listázó szoftver természetesen nem létezik. A letöltést ígérő link egy a rendszer túlterheltségére hivatkozó oldalra vezet csupán. A lap csupán arra szolgál, hogy a rajta elhelyezett egyszerű pénzkeresetet reklámozó hirdetést minél többen megnézzék. A hirdetés a bloggazda saját kódjával van beillesztve az oldalba, így a regisztrálók után ő valóban kaphat jutalmat.
Persze, hogy ki lehet kerülni. Hozz létre egy kamu nevet, jelölj be találomra az ország minden pontjáról 1-2 nevet, mindig van, aki így is visszajelöl, hogy ismer.
Ezután úgysem fogják tudni, hogy pontosan ki is vagy te a kamu névvel.
Más egyéb trükk sajna most nincsen az iwiwen.
Hiába vették fel ezt az "alkalmazást"...
Ettől még nem látja senki!
Én viszont egy pár hónappal ezelőtt láttam, hogy alkalmazásban fel lehet venni a "Ki nézte meg az adatlapomat" alkalmazást.
Mivel butaságnak tartottam, nem néztem utána, de szerintem vannak, akik felvették...
Nem látja senki, hogy megnézted-e
Mint ahogy Te sem látod, hogy ki katt rád
További ajánlott fórumok:
- Amikor elolvasod valaki hozzászólását megnézed az adatlapját és a naplóját?
- Mentőszolgálat jelentkezési adatlapja - mit válaszoljak a következő kérdésekre?
- Ha regisztrált Facebook felhasználóként megnézem egy ismeretlen adatlápját, képeit, Ő látja, hogy én az adatlapján jártam?
- A facebookon lehet látni hogy kinek az adatlapját szoktam nézni?
- Tényleg igaz, hogy már látja az illető ha iwiwen megnézem az adatlapját? 14/L
- Hogyan lehet iwiw-en beállítani, hogy ne lássák melyik városban tartózkodom?