Kerti játszótér alá mulcs? Fű? Gumilap? Homok? (tudásbázis kérdés)
Sziasztok!
Én mindenképp a gumilapot ajánlanám, vagy egy cég, ahol nagyon jó minőségű és árban is elfogadható termékek vannak.. ha kell telefonszám , vagy elérhetőség, írjatok.
így is jó:) bár úgyis majd évek múlva derül ki bevált e:DD
a medence alá mi még régi szőnyeget is teszünk, nehogy kiszakadjon:O
Mi is ezen gondolkodunk...
A fű lenne szerintem a legjobb,de nem nagyon marad mag.
A gumilap is jó,mi efelé hajlunk,de az zavar,hogy nyáron tűzforró,mindegy milyen színű.
A játszón ahová járunk fakéreg van,de utálom.Mindig megsérti a gyerek vele magát,a sok bogár ami ellepi...jaj :S
Homokkal meg nem igazán praktikus 100nm2-t felszórni..
Szóval segíteni nem tudok,csak csatlakozom a megoldást keresőkhöz :)
Most arra gondoltunk, hogy homok a homokozóban, a játékok alatt mulcs (finomabb szemű),a csúszda a homokozóba vezet, a többi kb 60nm-re szombaton vetünk sportpálya-fűmagot :)
Ja: és lesz egy rész lebetonozva (vízszintezve) itt fog állni az úszómedence, mert eddig minden évben kipusztult a fű, ahová tettük.
Majd beszámolok!
sziasztok!
fű:kikopik:S
mulcs:felsérti a bőrt ha elesik
gumilap: nem tudom, én a játszón nyáron szívinfarktust kapok tőle! olyan forró!!!!!!!!!
homok: nálunk az lesz a nyerő a hinta alá legalábbis...
szvl hinta alatt homok nagyra csinálva hogy homokozó is beleférjen, aztán mellé fű ahol csak ronangál...betonjárdán tud motorozni majd, fűben meg tudunk piknikezni:D
kb 40nm-ről van szó nálunk ami a játszó tere lesz ősszel...
homok a legjobb ilyen helyre
a fű nálunk a hinta alatt durván kipusztult, a gumilap pedig drága, a milcs pedig... hát nem is tudom, nem dúrva? mármint maga a milcs. Vagy esetleg gyöngykavics?
Nálunk fű van alatta,így is tökéletes!Homokot biztos nem raknák,de ez az én véleményem,ha leeseik a gyerek szerintem jobb a fűre esni!
Sajnos volt rá pl.hogy a kislány leesett a hintáról de ilyedtségen kívül egy karcolás se volt rajta!
Szóval a mulcs alá tegyünk egy réteg homokot is?
Ti így csináltátok, vagy láttad valahol?
egyébként biztatóan hangzik!
nos....
tapasztalat..
a gumi drága, és hamar tönkremegy...
a fű kidöglik....
a mulcs nem mind nagydarab és szúr, lehet apróbbat is venni....alá homok, idővel összekeveredik, kiváló....
Lányok a MULCS: FAKÉREGZÚZALÉK
:)
Fű: ott nem marad meg :)
Mulcs: szintén nem marad ott és szúr
Gumilap: jó és drága
Homok: jó és olcsó (ha be tudjátok takarni, hogy ne piszkítsanak bele az esetleg oda látogató cicák)
A férjem nagyon lelkesen (kis profi segítséggel) saját kézzel barkácsolt fa játékokat a kertbe. Most már csak azon tanakodunk, mivel burkoljuk a kb. 80-100 m2-es területet.
Az alább felsoroltaknak van előnye, hátránya, de a gyakorlati használatában NINCSEN tapasztalatunk. Ehhez várjuk a Ti véleményeteket, ha van ötleteteket, tapasztalatotokat! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!
További ajánlott fórumok:
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Mit szólnátok ha a játszótéren más gyerek bántalmazná a ti gyereketeket?
- Ki hogy kezeli azt, ha a játszótéren a nagyobb gyerekek nem hagyják játszani normálisan a kisebbet?
- Lehet végig figyelni a játszótéren?
- Játszótér vagy küzdőtér, szívesen viszed a gyerkőcöt játszótérre?
- Kerti játszótér házilag?