Kérlek segítsetek! Munkaügyi központ által támogatott képzések.... (beszélgetés)
Sziasztok!
munkanélküli lettem, és eddig bruttó 114.000.--et kaptam a munkahelyemen. Ezután ha szeretnék tanulni(mert nincs szakmám) milyen támogatást kapnék mellette? ezt valahol ki tudom számolni?
Ígí-így!
TÁMOP vagy milyen támogatást adnak a munkáltatónak, ha munkanélkülit alkalmaznak.
Igen, én is 90%-os kedvezményt kaptam a távolságira. Érdekes, hogy mindig meg kellett venni a jegyet, bérletet nem lehetett.
De persze nem baj, mert nagy segítség volt.
Máshol is így van,ne várj tőlük semmit.A regisztráció azért jó,mert egyes helyeken számít,h regisztrált mn-ként vesznek fel dolgozni,mert kapnak utánad vmi támogatást.
A tanfolyamoknak is feltétele a regisztrált állapot.Érdemes megcsinálni a reget,hátrányod nem lesz belőle,hátha találsz vmi neked való tanfolyamot.
szabad hiányozni: mind2 féle tanfolyamon az órák 10% át maximum.
Én angolra jártam, 5,5 hónapig tartott. Amikor bejelentkeztem a munkaügyibe, jeleztem, hogy részt vennék angol tanfolyamon, de nem szóltak, hogy indul.
Én telefonálgattam be, és úgy jutottam be az utolsók között.
Kaptam havonta pénzt (kb. 60 ezret) és támogatták az utazási költséget is.
Most a nyelviskolák is indítanak nyelvtanfolyamokat, TÁMOP-képzéssel. Mindenhol az a feltétel, hogy nem lehet hiányozni. De itt nem adnak támogatást szerintem.
Hát mivel a munkaügyi utal, ezért gondolom, hogy talán ők hitelesebbek?
Van más választásod, mint elfogadni ezt?
Gondolom.
Ha az ügyintéző azt mondta akkor biztos, hogy úgy van. :)
Minden tanfolyam különböző ideig tart, ez általában a munkaügyitől függ, hogy milyen szerződést kötött az adott iskolával.
30-40E. Ft.-nál többre ne számíts, bár, ha van gyerek igényelheted a családi adókedvezményt.
Szia,
én angolra jártam fél évig.Lett egy alapfokú nyelvvizsgám és úgy emlékszem 60000Ft-ot kaptam,de ez 2009-ben volt.
További ajánlott fórumok:
- Munkaügyi központ által támogatott tanfolyamról, tud-e valaki valamit?
- Csak a Munkaügyi Központ Által támogatott képzésekre nem kell fizetni gyes alatt?
- Két hónapja járt le a munkanélküli segélyem. Mehetek-e így a munkaügyi központ által támogatott tanfolyamra?
- Ha az egyik szülő dolgozik a másik munkaügyi központ által támogatott tanfolyamra jár akkor mindkét szülő igénybe veheti az adókedvezményt?
- Munkaügyi Hivatal által támogatott képzések - tapasztalatok
- Jelentkeztem munkaügyi központ által támogatott képzésre. Milyen tesztkérdésekre számíthatok?