Keresztszülőnek mi a feladata? (tudásbázis)
Nem írtam, hogy a lányom református lett.
Férjem kérésére lett katolikus, de szerintem mindegy, hogy milyen vallású.
nem élek más bolygón !
Ne menjünk bele a vallásba, mert mindenhol más van !
Mikor felkértük keresztapának akkor még 7-8 hónapos terhes voltam, nagyon örült meg akkor is mindenben támogatott, ő hozott haza a korházból is minket és megtett mindenjót a lányomnak. Ez tartott kb. félévig, aztán egy nagyot változott. De ezt az ő szülei is megerősitették, hogy nem ismernek rá a fiukra.
Nyilatkozat és fogadalom:
"Kedves Szülők, Keresztszülő, Kedves Család! Hitetek megvallása után, Isten és a gyülekezet előtt jelentsétek ki szándékotokat és tegyetek fogadalmat, hogy gyermeketeket a református egyház közösségébe, hitben nevelitek."
Ez hangzik el egy református keresztelőn, és a katolikuson is hasonló. Anyagi hozzájárulásról nem esik szó. A keresztelő ajándék is inkább jelképes, ami azt hivatott bemutatni, hogy ha ne adj isten a szülőkkel történik valami akkor a keresztszülő gondoskodni tud a gyerekről.
Nincsenek negatív válaszok, csak más szemlélet.
Lehet egy másik bolygón élni(te látom ott élsz) de nem érdemes! :)
"Tudom, hogy a mi vallásunkba mi van."
Most akkor mégsem tudod? Amúgy meg Vili megírta. Olyan örökség sehol nincs megírva, hogy hány kötelező látogatás van hetente.
Talán esküt tett, hogy heti hányszor fog menni?
Keresztanya "kötelességének" megfelelően teljesít?
Köszi a negativ válaszokat, de erre nincs szükségem !
Én arra vagyok kiváncsi mi a keresztszülő feladata !
Itt nem a vallásról van szó !
Református vagyok és a keresztapa katolikus. Tudom, hogy a mi vallásunkba mi van.
Csak azt szeretném, hogy ne idegenkedjen a lányom tőle, és ha elvállalt egy kötelességet azt tartsa be.
Ilyen az rokonoktól óvjon az Isten mindenkit!
A keresztapa boldogsága, hogy társra találjon, az kit érdekel, csak körülötted forog a világ :P
Az rögtön látszott a kérdésből, hogy nem vagy jártas a vallásodban (már ha lehet egyáltalán így nevezni).
Ti akartátok a gyereket, nem másnak hoztátok össze. Ne akard más idejét beosztani!
kb . 10 ezer lakosú város.
Nem vagyok nagy hívő csak az én keresztszüleim is sokat segitettek nekünk bármiben is .
Nekem nem kell hogy pénzt adjon, vagy drága ajándékkal halmozza el a lányom, hanem elsőként töltsön vele el minnél több időt és ismerjék meg egymást, szeressék egymást...
Mert volt olyan időszak, hogy a lányom félt tőle, mert ritkán jött hozzánk, és kellett egy fél óra mire feloldodott
Igen van apja, együtt élünk!
A barátnő nem reklamál, mert minket nem fogadott el , csak látom, hogy befolyásolja a keresztapát, a lány nekünk is megmondta, hogy nem jön hozzánk, mert utálja a gyerekeket és ha terhes lenne elvetetné ....
"sajnos férjhez ment"
Sajnálod tőle, hogy megtalálta a párját, és vele foglalkozik? Nem lehet saját élete?
Hihetetlen, hogy micsoda követelőző emberek vannak.
Az meg sem fordult a fejedben, hogy a barátjője szeretné (teljesen jogosan), hogy a heti 2-3 délutánt inkább vele töltse, mert mondjuk szereti.
Pár hónapja indult egy fórum, ahol ugyanez volt a helyzet, csak a "gonosz, befurakodó" nő szemszögéből.
Szerintem a legfontosabb hogy gyakran lássa a gyerekeket és foglalkozzon velük. Ez nem a pénzről szól! A szeretet a legfontosabb és az, hogy a gyerekek is ugyanúgy érezzenek iránta.
A kisfiam keresztanyja a legjobb barátnőm. Ő sajnos férjhez ment és azóta szó szerint le sem szarja a gyereket. 2 éves koráig foglalkozott vele, szerette, a 3. szülinapjára el sem jött. Már másfél éve nem láttuk.
Így szokják?
Már bocs, de ha nem egy pindur falu, elég valószínűtlen, hogy akár csak egy felekezethez tartozzon mindenki. Ahhoz meg te vagy a városod vagytok kicsik, hogy a pápának diktáljatok. Szokást illetően pedigg ahány ház...
Nyilvánvaló, hogy ez nálad nem a hitről szól, hanem az anyagi javakról és követelőzséről, így a jogcím alaptalan.
Miért kellene az apát "jázszania" ? Van apukája a lányodnak, nem, vagy nem éltek együtt?
Elég, ha a keresztapja lesz, legyen jelen a gyerek életében, de ne akarjon apja helyett apja lenni. A barátnő pedig gondolom azért reklamál, mert neki is túl sok, az az elvárás , amit Te igényelsz.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet lemondani a keresztszülőségről?
- A keresztszemes hímzés rejtelmei
- Nálatok kik lettek a keresztszülők?
- Szeretnék keresztszülő lenni
- Katolikus gyermeknek lehet-e református keresztszülője?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)