Keresztszülők (beszélgetés)
ez bizonyos ertelemben okirathamisitas...ha nem is allamilag hivatalos, de egyhazilag mindenkeppen az;
utolagos reklamacionak, kiigazitasnak helye nincs, a kesobbi csaladi problemakhoz az egyhaznak jelen esetben semmi koze; egyeni szoc. problem
Nem meglepő, de én sem értem hova lehetne írni a 13 párt.
Úgy tudom átíratni nem lehet, legalábbis igen nehezen tudom elképzelni.
Átiratni biztos nem lehet, mert ez egy eskü, az a keresztszülő, aki keresztvíz alát tartja.
DE sok olyat ismerek, akinek más a hivatalos keresztszülője és mást nevez annak a gyakorlatban, hasonló okoból....
Református vagyok, még én sem találkoztam ilyennel...Anglikán egyháznál viszont létezik, főleg a királyi családban, lad a épp friss keresztelőt, jó sok keresztszülőt kapott a kis herceg!
Én vállalom azt, hogy hülye vagyok! Nem értem. Nekünk mindenkinél csak egy pár van.
Én úgy tudom, hogy aki megkeresztelt az marad a keresztanyád és a keresztapád, ha tetszik, ha nem.
Most előkerestem a gyerek keresztlevelét.
A következő rubrikák vannak benne:
a gyerek adatai, szülők (két hely), kereszszülők (két hely), dátum, lelkész, gondnok
ill. van még rajta biblai idézet + a nyilatkozat és fogadalomtétel szövege, ami keresztelőn is elhangzott
Nehezen tudom elképzelni, hogy ha már meg volt tartva a keresztelő, utólag csak úgy átírják a neveket - ez ugyanis egy fogadalom, amit a szülők és a keresztszülők úgymond a gyerek nevében tesznek Isten színe előtt. Ebből adódóan ezt csak úgy átirogatni, minimum fura...
Hogy érted, hogy 13 keresztszülőt lehet beíratni?? Hova?
Én református vagyok, de keresztelőnél 1 keresztanya, 1 keresztapa és kész - ennyi van a keresztlevélen, meg az egyházi nyilvántartásban is...
További ajánlott fórumok:
- Hogyan lehet lemondani a keresztszülőségről?
- A keresztszemes hímzés rejtelmei
- Nálatok kik lettek a keresztszülők?
- Szeretnék keresztszülő lenni
- Katolikus gyermeknek lehet-e református keresztszülője?
- Hol, és hogyan kell intézni a keresztelőt? (A keresztszülők és az apa katolikusok, én református vagyok, és nem vagyunk összeházasodva.)