Kényszeres pisilés gyerekeknél (beszélgetés)
Nem egyformák a pszichológusok sem. Igazából szorongásos tüneteknél gyermeknél a rajzolás az aminek a segítségével tudják gyógyítani. Ő maga sem tudja megfogalmazni, hogy mitől fél.
Te abban tudod segíteni, hogy egyáltalán nem emlegeted a problémát, ha menni akar, hagyjad hadd menjen. Nem ezzel van a gond, hanem a félelmeivel. S arról kell mindig biztosítani, hogy nagyon szereted, s a szereteted nem a teljesítményétől függ.
Köszönöm!
Csak azt nem értem, hogy ha erre van megoldás, amikor én hordtam a lánykámat miért nem javasolták?
Hát eléggé fárasztó lehet, megértem.
Nálunk is van még két kisöcsi, 8 és 4 évesek..
Se oviban, se suliban nem volt vele gond, nem panaszkodtak rá soha sehol.
Sajnos hiába kérdezgetem, hogy mondja el bántja e valami, azt mondja nem. Mondogatom neki hogy nem kell ennyiszer elmennie a wc-re, de erre esténként mindig az a válasz, hogy addig ő nem tud elaludni amíg érzi hogy pisilnie kell...és az a durva az egészben, hogy tud is pisilni (volt hogy már kilestem).
Sziasztok! Bocsánat, ezidáig nem tudtam jönni a fórumra!
Sajnos ha csak elalvás előtt menne el 5x...de van hogy éjjel is fölébred, és nem tud vissza aludni, mert állandóan pisilni jár.
Ha megyünk valahová, előtte is akár 5 percen belül 2-3x is el tud menni pisilni.
Nagyon jó kislány, nincs vele gond, jó tanuló, szófogadó, rendszerető, barátságos, szóval egy szerethető és nyugodt kislány, leszámítva a "kezdődő serdülőkort." A családban minden rendben, nem tudom sajnos mi lehet az oka. Ami őt bántja azt általában meg tudjuk beszélni, de mégis én azt gondolom, hogy ennek pszichés oka van. A háziorvosnál voltunk, de gyakorlatilag kiröhögött, hogy ilyennel elvittem a gyereket. :(
Ne haragudj, de nincs igazad. Valami lelki oka van. Az én lányom két hétig csinálta ugyanezt, szerencsére kimaradt. Ő viszont csak 4 éves, egy 10 éves gyermeknél ilyen hosszú ideig mégiscsak szokatlan...
Viszont ha nem jön rá a szülő az okra, akkor csak reménykedhet, hogy kimarad. Mégiscsak tolerálhatóbb, mint az éjszakai ágybavizelés. Ismerek olyan 17 éves fiút, akinek ez a problémája. :(
Sok mindentől függ.
Mióta tart?
További ajánlott fórumok:
- Karácsonyi ajándékötletek, ajándéktippek gyerekeknek
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Vannak kényszeres cselekvéseid/kényszeres gondolataid? 1.
- Versek gyerekeknek
- Gyerekdalok. Tényleg szükségük van ilyenekre a gyerekeknek, egyáltalán szeretik őket?
- Miért tiltja az egyház a gyerekeknek Harry Potter filmeket illetve könyveket?