Kenyérsütő gépbe rendes élesztő mehet? (tudásbázis)
Teljesen. Az a 8 g nem oszt, nem szoroz. Nincs az az isten, hogy a lisztet is kimérd pont 500 g-ra.
Mérlege válogatja, mit mutat 😀
A Budafoki élesztő továbbra is 50 gramm. Ezt még én is tudom 😆.
Feltuningolva valóban jobban dagaszt az élesztő, de a végén majd éppen attól emeli fel a fedelet.
Néha jár úgy az ember, hogy rájön: jobb lett volna morzsolni.
Pl. a kevert tésztában a sütőpor is tud kisebb csomókban maradni, ha csak úgy egyben belezuttyantod. És emiatt némelyik falat süti fura ízű lehet.
Az 5 dekás élesztőnek, ami csak régen volt 5 deka, ma már 4,2. Ezt minden háziasszony tudja 😋😀
Persze, azért van a gép, de az élesztőnek , ha nem instant, kifejezetten jót tesz, ha a dagasztás előtt kicsit felfut, erjed.
Nem minden a keverés. 😀
No de milyen élesztőnek az egyharmada? Nem mindegy, hogy mekkora csomagról van szó.
Kis lyukak, morzsolás... Azért van a kenyérsütőtőgép, hogy az egészet úgyis összekeverje 😁
Ha be is keni valaki a lapátot zsiradékkal, a tészta simán leszedi azt róla a dagasztás során. A tésztában turkálni és úgy kiszedni menet közben a lapátot szintén elég nagy hülyeség.
Ha sütés után becsukva hagyom még a fedelet egy ideig, akkor felpuhul a kenyér és könnyebben kijön belőle a dagasztókanál.
Azt írják német oldalakon, hogy be kell zsírozni (vajazni) a dagasztó lapátokat és van, aki ki is veszi, ha a dagasztás befejeződött.
Náluk a kész kenyér kivételével van a gond.
További ajánlott fórumok:
- Orion kenyérsütőgépbe beszorult a keverőlapát. Adtak vmi fém kampót hozzá de a használati nem irja hogy kell használni a kiszedéshez.
- A kenyérsütő gépben készült kenyerem mindig 'kifut'. Mit tegyek?
- Hogyan készítsek kenyérsütő gépben szilvalekvárt?
- Nem kel meg a kenyér rendesen a kenyérsütőben. Miért? Segítsetek léciii
- Hogyan készíthetnék kuglófot kenyérsütő gépben?
- Diétázóknak kenyérsütőgépbe kenyér?