Nem kel meg a kenyér rendesen a kenyérsütőben. Miért? Segítsetek léciii (tudásbázis)
Asszem kemény a víz felénk és lehet azért sem kel meg.
Hogyan "puhíthatnám"?
Vagy használjak szénsavmentes ásványvizet?
Ez tuti recept, már több százszor megsütöttem és mindig nagyon finom és kiválóan megkel!! Sőt majd teljesen kidomborodik a teteje:)
Recept:
-2dl meleg víz
-50g Kenyérvarázs,
-500g liszt (ez lehet pl.:200g rozsliszt és 300 g fehér liszt, vagy amit te szeretsz, ezt variálhatod)
-1 kefír
-15dkg friss élesztő
A sorrend az ne változzon, ez lényeges!!!
Só nem kell bele, mivel a kenyérvarázsban az is van.
Abomill élesztő tartalmú rozsos lisztet. Meg félbarnát is. Eddig remek volt, most viszont nem jó.
Próbáltam a letakarásos módszert is, de az is csak előszőr vált be.
Vettem most sima rozs lisztet, graham lisztet, élesztőport....most majd magam rakom össze.
De a tanácsok jók, kipróbálom ezeket is köszike
Hála nekem nem esik be....
De asszem lemondok az élesztős lisztről
hogy nem kel meg,olyan nyomott és nehéz és tömör....fenének le kel.
Köszi a receptet.
Milyen az az 1 kiló liszt?
szerintem ezek a lisztek egyszerűen rosszak
keverd be te a kenyered vagy süss sütőben, igazán egyszerű és sokkal jobb mint a kenyérsütőben sült kenyerek
1 kg liszt
1 kocka friss élesztő
kb 2,5 dl víz
kb evőkanál só
az élesztőt kicsit beáztatod a vízbe, aztán bedagasztod, pihenteted órát és mehet a sütőbe, amit nem kell előre bemelegíteni
Lehet kapni Kenyérvarázs alappor néven egy lisztkeveréket, 50g kell belőle és tuti mindig szép lesz a kenyered!!
Bármely gyógynövényboltban beszerezhető...