Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Nem kel meg a kenyér rendesen a kenyérsütőben. Miért? Segítsetek léciii fórum

Nem kel meg a kenyér rendesen a kenyérsütőben. Miért? Segítsetek léciii (tudásbázis)


2010. ápr. 1. 08:24

Asszem kemény a víz felénk és lehet azért sem kel meg.

Hogyan "puhíthatnám"?

Vagy használjak szénsavmentes ásványvizet?

2010. márc. 30. 18:05

Ez tuti recept, már több százszor megsütöttem és mindig nagyon finom és kiválóan megkel!! Sőt majd teljesen kidomborodik a teteje:)

Recept:

-2dl meleg víz

-50g Kenyérvarázs,

-500g liszt (ez lehet pl.:200g rozsliszt és 300 g fehér liszt, vagy amit te szeretsz, ezt variálhatod)

-1 kefír

-15dkg friss élesztő


A sorrend az ne változzon, ez lényeges!!!

Só nem kell bele, mivel a kenyérvarázsban az is van.

12. 353779d874 (válaszként erre: 11. - Vakri)
2010. márc. 30. 09:50

Abomill élesztő tartalmú rozsos lisztet. Meg félbarnát is. Eddig remek volt, most viszont nem jó.

Próbáltam a letakarásos módszert is, de az is csak előszőr vált be.

Vettem most sima rozs lisztet, graham lisztet, élesztőport....most majd magam rakom össze.

De a tanácsok jók, kipróbálom ezeket is köszike

11. vakri
2010. márc. 30. 08:16
Milyen lisztet használsz? Én BL80ast használok, de én úgy szoktam, hogy miután befejezte a dagasztást, leállnak a lapátok, kiveszem, gyorsan átformázom cipó alakúra, kiveszem a gépből a lapátokat, visszateszem a tésztát, 20 percet kelesztem benne, megint kiveszem, átgyúrom, megformázom, visszateszem, lecsukom a tetejét, és innen nem nyúlok hozzá, és mindig tökéletes lesz. Kicsit bonyolultnak hangzik de nem az.
2010. márc. 30. 08:01
Próbáld ki, hogy egész sütés idejére, betakarod a kenyérsütő tetejét egy konyharuhával. Nálunk is ez volt a baj, de bevált.
2010. márc. 30. 07:57

Hála nekem nem esik be....

De asszem lemondok az élesztős lisztről

hogy nem kel meg,olyan nyomott és nehéz és tömör....fenének le kel.

2010. márc. 30. 07:55
enyém is kel míg meg nem sül aztán beesik a teteje,,,addig olyan szép..
7. 353779d874 (válaszként erre: 6. - Eperlevél)
2010. márc. 30. 07:54

Köszi a receptet.

Milyen az az 1 kiló liszt?

6. eperlevél (válaszként erre: 3. - 353779d874)
2010. márc. 30. 07:51

szerintem ezek a lisztek egyszerűen rosszak


keverd be te a kenyered vagy süss sütőben, igazán egyszerű és sokkal jobb mint a kenyérsütőben sült kenyerek


1 kg liszt

1 kocka friss élesztő

kb 2,5 dl víz

kb evőkanál só


az élesztőt kicsit beáztatod a vízbe, aztán bedagasztod, pihenteted órát és mehet a sütőbe, amit nem kell előre bemelegíteni

2010. márc. 30. 07:49
Az elején mindig olyan szép volt, mostanság meg kis nyomi...kel-kel de nem annyira...lehet én is áttérek a kenyérliszt+élesztőporra
2010. márc. 30. 07:45
Nekem nem jött be az élesztős liszt. Én is jártam úgy vele, hogy csak egy gombóc volt a kenyérsütőben reggel. Én szárított élesztőt használok, finom és rétes liszt keverékével.
2010. márc. 30. 07:42
Élesztős lisztet használok...ahoz is lehet?
2010. márc. 30. 07:39

Lehet kapni Kenyérvarázs alappor néven egy lisztkeveréket, 50g kell belőle és tuti mindig szép lesz a kenyered!!

Bármely gyógynövényboltban beszerezhető...

2010. márc. 30. 07:35
Nem kel meg a kenyér rendesen a kenyérsütőben. Miért? Segítsetek léciii

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook