A kenyérsütő gépben készült kenyerem mindig 'kifut'. Mit tegyek? (tudásbázis)
15. Jeannie
2014. máj. 21. 11:47
Sok múlik a liszten is. Variálni keverni kell bátran, nem csak síma liszttel dolgozni.
14. Tolllborz
2013. nov. 27. 19:05
Nagyon sok múlik a gépen.
Próbált meg a liszt 10-20 %-át teljes kiörlésűre cserélni, ha elégedett vagy a gépeddel, és a recept is biztosan jó.
13. marika4528
2011. febr. 19. 15:44
Én már régóta ezt a receptet használom!
5 és fél pohár liszt,alulra egy kanál olaj,egy kanál vaj,egy pohár langyos viz,egy pohár tej,2 mérőkanál só,egy mérőkanál cukor.késhegynyi siker,és két mérőkanál száritott élesztő.
Keverés közben megnézem,akkor jó a tészta,ha ide-oda mozog az edényben a tésztagolyó.
A három órás sütésen készitem
12. wmiki (válaszként erre: 8. - Fd931e7453)
2009. okt. 29. 17:51
nálam is ez van :(
11. dencsikné
2009. jún. 9. 14:43
Én is szoktam kenyeret sütni, de mostanába, ha megsült még nyers a közepe. Ez mitől lehet? Tudja valaki?
10. Cservenák Vali
2009. jún. 9. 14:41
Tuti kenyér recept: 2x3/4 viz 3 mérőpohár bő liszt, 1 evőkanál sikér,2 kisadagoló kanál só,1 nagy adagoló kanál cukor , 3 evőkanál étolaj 2 dkg élesztő én igy csinálom és mindig sikerül.
9. noemi1207
2009. ápr. 23. 20:23
Érdekes,nekem meg inkább kicsi marad,de a szerkezete jó.Régebben pékként dolgoztam,és ha raktam bele lisztjavítót,akkor feljött,de az már régen elfogyott.Szerintem függ a gép típusától is,mert jobb a 2 dagasztókaros,sajna az enyém csak 1 karos.Friss élesztővel tényleg jobb,de én már nem sütök ezek után,mivel nagyon kevés,nem éri meg.Ha közepe esik össze valószinű sok volt a víz.
8. fd931e7453
2008. nov. 21. 18:00
és az mitöl lehet hogy elfér az edénybe amikor megkell mirre megsül a középsö része öszeesik
7. gpetra
2008. szept. 14. 09:22
Tehetsz bele egy kicsit több sót, az is lent tartja.
6. agnesss0129
2008. szept. 13. 19:09
nekem meg ahányszor sütök kenyeret,mindig túl tömörre sikerül,és nem olyan könnyü és szalagos mint az üzleti.pedig már annyi féleképpen probálkoztam.annyira oda voltam a kenyérsütő gépért,és mostanában annyira elment tőle a kedvem.sokszor csak frissen eszünk belőle.
Abból is lehet kevesebbet.:-)Amúgy egy próbát megér szerintem,mert mi is szoktunk kenyeret sütni és volt,hogy kicsit több lett az élesztő és a folyadék is,és annyira megkelt a tészta,alig fért el a gépben.:-)Újabban friss élesztőt használunk,azzal nekünk sokkal jobban sikerül.Vagy csak nem tapasztaltuk ki még eléggé a szárítottat.:-)
4. 4020 (válaszként erre: 3. - Cservenák Vali)
2008. szept. 11. 21:46
szárított élesztőt teszek bele....
2008. szept. 11. 21:41
kevesebb vizet és élesztő kell beletenni a gépbe.
2. 4020
2008. szept. 11. 21:38
.... pedig mindent jól csinálok. a Mérték is jó, a beállítás is normál, mégsem jó.....mi lehet az oka??
1. 4020
2008. szept. 11. 21:37
A kenyérsütő gépben készült kenyerem mindig 'kifut'....