Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Kenyérpuding maradék kenyérből recept

Kenyérpuding maradék kenyérből recept

A Kenyérpuding maradék kenyérből hozzávalói:
30 dkg száraz kenyér
10 dkg cukor
8 dkg vaj
3 evőkanál mazsola
2.5 dl tej
2 db alma
2 dl tejszín
2 db tojás
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
lekvár


A Kenyérpuding maradék kenyérből elkészítési módja:
A kenyeret vágjuk kisebb kockákra. Két teáskanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Addjuk hozzá a meghámozott, kis darabokra vágott almát, a mazsolát, és pároljuk két-három percig, majd húzzuk le a tűzről. A maradék vajat olvasszu meg, keverjük össze a tejjel, a tejszínnel, a felvert tojással, addjuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a fahéjat. A serpenyőből visszamaradt vajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd rakjunk bele egy sor kenyeret, és szórjuk meg mazsolával. Arra mehet az alma, majd újabb réteg kenyér, a tetejére pedig az alma kerül. A rétegek közé kenjünk lekvárt.Előmelegített sütőben, süssük meg 40-45 perc alatt.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A kenyérpuding maradék kenyérből elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook