Kenyérpuding maradék kenyérből recept
A Kenyérpuding maradék kenyérből hozzávalói:30 dkg száraz kenyér
10 dkg cukor
8 dkg vaj
3 evőkanál mazsola
2.5 dl tej
2 db alma
2 dl tejszín
2 db tojás
1 teáskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
lekvár
A Kenyérpuding maradék kenyérből elkészítési módja:
A kenyeret vágjuk kisebb kockákra. Két teáskanál vajat olvasszunk meg egy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Addjuk hozzá a meghámozott, kis darabokra vágott almát, a mazsolát, és pároljuk két-három percig, majd húzzuk le a tűzről. A maradék vajat olvasszu meg, keverjük össze a tejjel, a tejszínnel, a felvert tojással, addjuk hozzá a cukrot, a vaníliát és a fahéjat. A serpenyőből visszamaradt vajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat, majd rakjunk bele egy sor kenyeret, és szórjuk meg mazsolával. Arra mehet az alma, majd újabb réteg kenyér, a tetejére pedig az alma kerül. A rétegek közé kenjünk lekvárt.Előmelegített sütőben, süssük meg 40-45 perc alatt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2018. márc. 6. 23:00
A kenyérpuding maradék kenyérből elkészítési módja és hozzávalói.