Kell a lakásba cipő a már járni tanuló/tudó baba/kisgyerek lábára? (tudásbázis)
Érdemes figyelni, hogyan alakul a láb. Mert a sima parketta nem dolgoztatja meg a talp izmait és bizony kialakul a lúdtalp!
Az izmoknak kell a változatos terep.
Vagy egy jó cipő.
Ezért jó nyáron szabadban mezítláb.
*bentre nem kell cipő, csak kintre.
Bocsi, elírtam. Siettem.
Jártunk 3 hónapig gyógytornászhoz, őt megkérdeztem akkor és azt mondta, bentre nem kell zokni, csak kintre. Ma beszéltem a védőnővel is, ő is ugyanezt mondta.
Mástól meg épp az ellenkezőjét hallom...
A járás során a kisgyerekek hirtelen kezdik el terhelni a lábukat.
Ezért lábgörbülés, befelé-vagy kifelé hajló lábfej,stb alakulhat ki.
Ezért ajánlott elvinni a piciket szakorvoshoz amikor már önállóan jár.
Ott megnézik a lábait és megmondják,hogy milyen cipőt javasolnak.
A szakorvos nekem azt mondta,hogy sokszor pont a speciális betétes cipővel ártanak a legtöbbet.
Nem bizony. Csak ha belegondolunk akkor mit csinál a cipő? megtámaszt, alá támaszt és társai. Viszont így a láb izmai nem dolgoznak, elgyengülnek és kész is van a lúdtalt és a boka süllyedés sajnos. Hagyni kell dolgozni a lábakat.
Bentre is elég egy vastag zokni. Lehet venni olyan tapadássegítő folyadékot amit a zoknikra kell nyomni és ez ugye megakadályozza, hogy ne csússzon a zokni a parkettán vagy a csempén. Persze lehet ilyen zoknit készen venni a boltba, csak ha már van olyan zokni amin nincs csúszásgátló akkor lehet rá tenni. Bocsi az offért.
Nem!Pont azért vannak a mai lúdtalpas gyerkők,mert túl korán kapnak cipőt.
Ezt a biológia,anatómia tanáromtól vettem.
Varhato volt, hogy megoszlanak a velemenyek, de sztem a hangsuly inkabb a megelozesen kene,hogy legyen. Esez a fogorvostol kezdve a tulsulyig szinte mindenre ervenyes.
Sok elcseszett gyereklabat lattam, mert anyuka tojt bele,hogy miben jar a gyereke.
ez egy ugyan olyan vizsgálat,mint az 1 éves,2 éves stb státusz pl.
ha már stabilan,önállóan jár a gyerek,akkor van egy ortopédiai vizsgálat .ennyi,ezt az egyet szerintem ki lehet bírni :)
Amikor elkezd egy kisgyerek járni,akkor célszerű elvinni egy szakorvoshoz.
Ő megmondja,hogy szüksége van e speciális cipőre.
Biusom 2 éves múlt.
Rajta a lakásban nincs cipő.
Csúszásgátlós zokniban van. Jó vastag zokniban is van csúszásgátlós,de lehet már ilyen "tollat" is kapni és a harisnyákat,zoknikat könnyedén csúszásmentessé lehet tenni.
Ha a cipő mellett döntesz,akkor az a lényeg,hogy a sarkánál és a bokájánál jól fogja a lábát.
Szia. Tényleg nagyon megoszlanak a vélemények erről is. Nekünk a védőnő annak idején azt mondta, hogy minél többet legyen a gyerek mezítláb. Nem kell cipőcske. Bár mamuszt azt húztam a lábára, mert köves a lakás, de azt csak is a melegsége miatt. Most 3 éves, és amint hazaértünk valahonnan rögtön rúgja le a cipőt, nem is szereti, ha a lábán van.
De, hogy melyik a jobb? Mezítláb vagy cipőben? Hát ezt sajnos passzolnom kell. :(
Szia! En me'g nem vagyok gyakorlo anyuka( majd hamarosan:) de ugy tudom, hgy jo,ha kis cipoben, pontosabban szandiban kozlekedik otthon a picur.
Mivel rohamosan no a csontozatuk, igy a labuk is, ha jo minosegu, betetes labbelit adsz ra, azzal csak hasznalsz:)
Sztem.
En nem adtam:)A kisfiamnak befele all a bokaja,o 2 eves koratol itthonra is hord cipot,betettel,a kislanyom zokniban,vagy anelkul szaladgal..
\Egyebkent azt mondjak a szonyegre nem kell cipo,de a padlora igen,mivel sima a felulete es bokasullyedest okozhat,ha soket van mezitlab a baba.
Annyira megoszlik ezzel kapcsolatban az anyukák, védőnők véleménye, hogy már teljesen összezavarodtam. Kislányom mostanában kezdett el önállóan járni. Adjak rá kiscipőt a szobába vagy elég a zokni? Egyszer kérdeztem erről egy gyógytornászt, ő azt mondta mivel nem állnak befele a lányom bokái, bentre nem kell cipő.
Azóta viszont bárkit kérdezek mást mond.
Nektek mi a véleményetek/tapasztalatotok, mit mondtak Nektek, hogy csináltátok/csináljátok, hogy jobb? Segítsetek légyszi! Köszi, hogy válaszoltok :)