Kegyetlen fogfájás (beszélgetős fórum)
Ha hiszitek, ha nem: a NAGYON HANGOS ROCK ZENE csillapítja a fogfájást. Nekem legalábbis bejött. Először nem akartam elhinni, hogy hat, de másnap is kipróbáltam, és határozottan csökkent a fájdalom...A család miatt fülhallgatóval :-)
Már említettem magánorvosra nem futja havi 38-ból. Autó nélkül, kisegyerekkel nehéz mozogni és keresgélni. Kérdeztem szomszéd településen a fogorvost és csak akkor foglalkozik velem, ha bejelentett lakcímem van. Amennyiben nem fizetnem kell.
Ez magától nem fog meggyógyulni, de az ilyen fogorvosoktól sem! Miért nem keresel már egy normálisat?
Voltam dokinál. Felírt antibiotikuimot és fájdalomcsillapítót. Rá 4-5 napra nem volt vele gondom, de most ismét.
Amikor lent voltam Kaposváron nem mentem el hozzá, mert nem fájt :)
Október 1-én voltál fogorvosnál, akkor írtad, hogy 2 hete fáj. Azóta nem is voltál? Mostmár nem értem mivan?! Nem hiszem, hogy ennyi idő alatt nem tudtál elmenni egy normális fogorvoshoz. Írtál valami olyat is, hogy a barátnőd fogorvos, azzal nem nézetted meg?
Visszatért a fogfájásom amikor ma elkezdtem edzeni.
Valamit kell mozognom, mert fő az egészség, de most ismét visszamenni dokihoz... pedig az lesz a vége.
Ismerősömnek most csináltak gyökérkezelést. Injekció, fúrás, bele a gyógyszer, ideiglenes tömés. Majd tömés kiszed, gyógyszer kiszed, fúrás és semmi. A doki mondta, hogy menjen vissza egy hét múlva és ha eszik akkor a lyukat tömje be vattával. Ez tényleg így történik? Bár kiváncsi vagyok a folytatásra, hogy mit csinálnak vele.
Lehet nekem is az kellene, mert a fogam és a fogíny között van rés, de hát ezt látnia kellett volna és a lyukas fogam is, de akkor miért nem tömte be? Milyen doki az ilyen?
Ha visszamegyek hozzá, akkor megmondom mit csináljon. Fiatal doki (30 körüli és ő a városi ügyeletes is).
Bírnám, ha nem csak gyógyszereket írna fel, hanem tenne is valamit.
A fogfájásom elmúlt antibiotikum hatására. Ki a fene gondolta volna... Bár a lyukas fogam betömhette volna. Holnap megyünk le Somogyba és ott leszünk keddig. Addig elmegyek dokihoz tömetni :)
Menj másik dokihoz! Ez nem normális!
De olvastam kint a tájékoztatást, hogy ha nem gyulladt akkor Lidokaint használnak, h gyulladt akkor mi mást... Én ezt nem értem.
Kegyetlenül rossz így...
Jobb lesz!
Nem tudom miért, de néha gyulladt foghoz/inyhez nem nyúlnak, amig jobb nem lesz
Dalac.n és Cata.lan de ettől nem lesz jobb. Persze annyira megpiszkálta, hogy semmilyen fájdalomcsillapító nem használ. Mondtam van egy lyukas is mi fáj, de cseszte betömni.
Nyilván nem akar hozzányulni, míg annyira be van gyulladva. Mit írt fel? Gondolom, majd tovább kezelnek, ha letelt az antibiotikum kúra.
Itt valami nem stimmel! A fogorvosok nem fájdalomcsillapítót szoktak felírni, hanem gyökérkezelni, stb.
Na elmentem, odaértem.
Megnézte és írt fel antibiotikumot és fájdalomcsillapítót. Délután már nem volt gyógyszertár, az autó nincs itthon, én hajnalba megyek alkalmi munkára. Nagyon jó. Talán délutánra meghozzák gyógyszereket. Addig meghalok :)
De 2 hete fáj és ennyivel el lenne intézve? Nem hiszem el...
Szerintem, azért nem fáj, mert eldöntötted, hogy elmégy fogdokihoz. Mire odaérek, nekem sem szokott annyira fájni.;)
Ma nem fájt, de találtam nőcit, aki vigyáz Lizire holnap...
Már biztosan nem fájhat annyira, én mindíg mindent megtettem, hogy minél előbb megszabadítsanak a fájdalomtól. De Te tudod.
Csodálom, ha addig kibíród!
Ügyelet szombat, vasárnap 07-13:30-ig van. Odaértünk fél 1 után és zárva volt már a rendelő. Hát még ilyet...
Köv hét nem tudok lemenni, mert elvállaltam 11 nap szüretelést. Holnaphoz 1 hétre megyünk a helyi fogdokihoz. Addig meg valahogy elleszek. Szép mit ne mondjak..
Már a gyerek felöltöztetve. Ebédel és megyünk is. Tegnap sokan voltak. Hááát nem vártam ki a sorom gyerekkel. Bekentem az arcom for.ver krémmel és az tök jó rá.
Általában ami nagyon fáj, azt gyökérkerzeléssel meg tudják menteni, hacsak nem a gyökerénél van a probléma. De minél előbb fogdoki, mert rámegy a csonthártyára!
Sopianae, remélem mostmár tényleg eljutottál a dokihoz!
Nekem van most egy fogam, ami nagyon fáj... nem leszek érte megdicsérve, mert már rég meg kellett volna csináltatni... utoljára bölcsesség fogamat húzták 2 hétig majd belepusztultam a fájdalomba...
Köszönöm.
:S 2,5 lesz, szóval jóval elmúlt 1 éves.
Jelenleg egy első vizit kb.£ 18 NHS-re (NHS - a helyi TB), ami csak vizsgálat, röntgen és fogkő eltávolítás. Ha tömni kell, akkor már kb. £50 foganként, úgyhogy jobb, ha még itthon letudod. Kivéve, ha pici a gyerek, mert akkor talán a gyerek 1 éves koráig ingyenes.
Szerencsés vagy és normális az orvosod. Szájsebészek tudnak legalább olyan állatok lenni, sőt.... A mezei fogorvos különben nem sokban különbözik, kicsit más a szakterületük. Nem feltétlen attól a plusz egy évtől fog valaki érteni a szakmájához vagy sem.
Sajnos tuti genetika.A 9 éves lányomnak már van gyökérkezelt foga, ezenkívűl több tömött (maradandó) és ezenkívűl még lyukas fogai is vannak:-( A fogorvosnál már klubtagsági kártyánk van szinte mióta kijöttek a fogai:-( Pedig aki többet tesz a fogaiért, mint ő (fogmosás szinte minden étkezés után, fogselyem, szájvíz) az festi magát. Az apukája dettó.26 évesen már több fogpótlása volt, és azóta is rendszeres látogatója a fogorvosnak, és folyamatosan romlanak a fogai:-(
Én most megcsináltatom amennyire "kell", de 3 hét múlva utazom Skóciába. Ott majd állandó vendég leszek szerintem :)
Mást nem tudok tenni, ha a fogkrém, szájvíz nem segít :S
Nemlesz, ne aggódj, feltéve, ha rendeszeresen megcsináltatod! Én már tizenévesen állandóan a fogorvosnál ültem! Szerintem is erősen genetika!
További ajánlott fórumok: